Завідувачка редакції мовами національних меншин UA: ОДЕСА отримала звання

Завідувачка редакції мовами національних меншин UA: ОДЕСА отримала звання "Заслужений журналіст України"

23 січ. 2019

З нагоди Дня Соборності України завідувачці редакції телерадіопрограм мовами національних меншин UA: ОДЕСА Надії Маленковій присвоєно звання "Заслужений журналіст України". Відповідний указ Президента України розміщено на сайті голови держави.

Надія Маленкова вже 30 років висвітлює питання міжнаціональних взаємин поліетнічної Одещини. А з квітня 2018 року очолює редакцію мовами національних меншин Одеської регіональної філії Суспільного мовлення. Вона є авторкою та ведучою телерадіопередачі "Ана тарафи" ("Мій рідний край") гагаузькою мовою.

"Дуже вдячна, що мою працю оцінили на державному рівні. Я вважаю, що гідно виконувала всі 30 років основну місію — консолідувати різні національності у сферах діяльності. Окремо хочу подякувати керівництву й колегам Одеської філії Суспільного за підтримку та співпрацю", — подякувала журналістка.

Надія Маленкова родом із села Дмитрівка Болградського району Одеської області. Закінчила Одеський аграрний університет. У 1989 році виграла конкурс на ведучу національних телерадіопрограм "Мій рідний край". Захоплення журналістикою, літературною працею привели її до Одеської обласної державної телерадіокомпанії. З 2007 по 2018 роки була завідувачкою редакції "Публіцист", авторкою та ведучою телерадіопрограм гагаузькою мовою "Ана тарафи".

У 2005-2015 роках стала авторкою проектів "Контакти", "Багатобарвна Одещина" про події в житті Одеського краю, відомого своїм національно-культурним розмаїттям та міжетнічною толерантністю.

Надія Маленкова займається і громадською діяльністю  є членкинею правління та відповідальним секретарем Одеського обласного гагаузького національно-культурного товариства «Бірлік» (Єдність). Працює над розвитком гагаузької культури, мистецької діяльності, освіти, науки, а також відродженням традицій і звичаїв цього народу та збереженням гагаузької мови. 10 років поспіль створює телепрограми Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів. Також Надія входить до складу журі Міжнародного пісенного конкурсу "Тюрквізіон".

З 2016 року очолює первинну профспілкову організацію Одеської філії Суспільного.

"Я бачу не тільки досвідчену і заслужену журналістку, а ще й дуже вдалу і зрозумілу колективу керівницю профспілки. Ми з Надією Дмитрівною як із профспілковим лідером співпрацюємо дуже ефективно",  зазначив менеджер Одеської філії Суспільного Олег Небольсін.