UA: ОДЕСА отримала нове обладнання для виїзних прямих трансляцій

UA: ОДЕСА отримала нове обладнання для виїзних прямих трансляцій

29 лип. 2021

Команда Одеської філії Суспільного отримала повний комплект техніки, що дозволить здійснювати прямі включення та трансляції з місця подій. Це стало можливим у межах проєкту співпраці Суспільного мовника з SIDA (Шведське агентство з питань міжнародної співпраці та розвитку) та Офісом медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) «Підтримка регіоналізації суспільного мовлення в Україні»*.

Читайте також: Філії Суспільного отримали ліцензійне програмне забезпечення для роботи з діджитал-контентом

Юрій Бойчук передає обладнання представниці філії UA: ОДЕСА Ользі Базан

Читайте також: Суспільне Одещини співпрацюватиме зі спортивними організаціями регіону

«З’явиться можливість показати Одесу з її подіями в режимі прямої трансляції: новини, спорт, розважальні й культурні події переглянути наживо зможуть не лише одесити, а й глядачі з усієї України. Збільшиться кількість прямих включень в новини Одеської філії та Києва, у програму «Ранок на Суспільному» і  «Суспільної студії» та інших програм, — розповів технічний директор Суспільного мовника Юрій Бойчук. — Коротко про систему: комплект складається з приймального сервера LiveU LU2000 (до 4 одночасних включень, інтерфейси HD SDI та NDI, службовий зв’язок) та передавального пристрою LiveU LU300 (використовує сучасне стиснення відео H265, дозволяє агрегувати (об’єднувати) до 6 джерел інтернету (4 модеми 4G, wi-fi та Ethernet) для передачі сигналу в студію філії або Києва».

Продюсерка UA: ОДЕСА Олена Кваша

«Ми надзвичайно раді цьому надходженню і дуже вдячні за підтримку наших можливостей. Зважаючи на те, що цей рік ми оголосили роком широких партнерств із культурною сферою Одещини, а віднедавна — додали ще й спортивні організації, можливість здійснювати включення й онлайн-трансляції розширює перелік варіантів для співпраці», — каже продюсерка Суспільного в Одесі Олена Кваша.

Крім цього, Одеська філія Суспільного увійшла до переліку 14 регіональних команд, які цього тижня отримали ліцензію на усі програми пакету Adobe для роботи з діджитал-контентом. 

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн проєкти UA: ОДЕСА і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у фейсбуці.

*Суспільне мовлення співпрацює з колегами з Офісу медіарозвитку Шведського радіо (SR MDO) вже три з половиною роки. Шведсько-українська команда в межах спільного проєкту підтримки діджитал-трансформації Суспільного мовника в Україні крок за кроком збільшує його аудиторію на цифрових платформах і підвищує рівень довіри до Суспільного в регіонах. Співпрацю реалізують за фінансової підтримки Швеції.
Мета спільної роботи медійників — зробити регіональні філії Суспільного найвпливовішими ЗМІ кожного регіону. Місцеві команди вдосконалюють власні навички на навчаннях та тренінгах, а також отримують технічну допомогу від партнерів.