На UA: ОДЕСА відбувся випуск першої програми навчання

На UA: ОДЕСА відбувся випуск першої програми навчання "Практикум на Суспільному"

25 січ. 2019

25 січня учасники програми «Практикум на Суспільному» отримали сертифікати про успішне проходження навчання у різних підрозділах Одеської філії Суспільного. Із закінченням практики учасників проекту  привітали менеджер філії Олег Небольсін та координаторка «Практикуму» Юлія Муконіна.

Суспільний мовник вперше відкрив набір студентів на програму "Практикум на Суспільному" у 14-ти регіональних філіях. Пройти "Практикум на Суспільному" можна було у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Луцьку, Львові, Миколаєві, Одесі, Сєвєродонецьку, Тернополі, Хмельницькому, Херсоні, Чернівцях і Чернігові.

Керівництво Одеського суспільного мовника розглянули 9 заявок, провели 7 співбесід і відібрали для проходження практики 7 студентів. 

«Ми вперше провели саме практикум, хоча до цього на телеканалі були групи з університетів. Але люди, які самі зголошуються йти до нас і допомагати, знайомитися з процесами, мені здаються більш мотивованими. Сподіваюсь, що  скоро проведемо другий набір, і знайдемо активний кадровий резерв», - зазначила продюсерка Одеської філії Суспільного Ірина Кипоренко.

Під час "Практикуму" студенти дізналися про структуру та принципи роботи Суспільного мовлення. Вони допомагали у зйомках та записах теле- та радіопрограм, підготовці різноманітних проектів, спробували свої сили у виробництві контенту. Зокрема, навчання відбувалося у таких підрозділах філії: ТО Бюро новин, творча група «Ранок» та творча група програм радіо.

Ментори «Практикуму» на UA: ОДЕСА відзначили талановитість, відповідальність та комунікабельність усіх практикантів, які за весь час практики не припустилися жодної серйозної помилки, все виконували вчасно та чітко. Крім того, практиканти не лише виконували поставлені їм завдання, а ще й подавали цікаві ідеї та доречні пропозиції.

 «Пам’ятаю, як переживала перед співбесідою. Проте з перших хвилин відчула себе в дружній атмосфері. Кожного дня вчилася чомусь новому.  Уся команда UA: ОДЕСА завжди намагалася допомогти, мені відкривали секрети роботи журналістом. Ніколи не забуду, як найкращий ментор Ірина Чорна відправила знімати перший сюжет. Було страшно, але і тут мені допомагали. За ці два місяці практики зрозуміла, що робота журналіста зовсім не з легких. Але, разом з тим, це були два найкращі місяці мого життя. Дякую за Практикум на Суспільному!», - подякувала випускниця «Практикуму» Юлія Лобурак.

По закінченню програми «Практикум на Суспільному» випускниця Юлія Лобурак отримала пропозицію залишитися на постійну роботу і тепер займає посаду адміністраторки Одеської філії Суспільного.