UA: ОДЕСА відтепер мовить у широкоекранному форматі

UA: ОДЕСА відтепер мовить у широкоекранному форматі

11 лют. 2019

Із 11 лютого 2019 року телеканал UA: ОДЕСА суспільного мовника Одещини перейшов на новий формат мовлення, а саме здійснив перехід із поточного формату 4:3 у широкоекранний — 16:9.

За словами менеджера Одеської філії Суспільного Олега Небольсіна, перехід мовлення телеканалу на широкоекранний формат 16:9 — це лише частина глобального плану з апгрейду якості ефіру всієї філії. Також планується виробництво всього контенту філії з великої студії.

"Частина вже реалізована. Попереду перенесення до великої студії інформаційно-розважальної програми "Ранок", створення резервної студії, у якій теж можна буде знімати в широкоекранному форматі, якщо раптом виникнуть технічні проблеми у великій студії, і створення віжн-студії для радіо", — зазначив Олег Небольсін.

За словами головного інженера Одеського Суспільного Олексія Ярошенка, перехід у широкоекранний формат було реалізовано за допомогою нового телевізійного обладнання для студії: трьох камер-роботів, комп’ютерів, екранів тощо, які придбали за підтримки Deutsche Welle Akademie для проекту «Спільно», а також коштом внутрішніх резервів філії.

"Тепер усі програми власного виробництва філії: "Ранок", "Тема дня", "Новини", а також програми мовами національних меншин транслюватимуться у форматі 16:9. Наші глядачі зможуть дивитися наші програми в кращій якості. Наразі допрацьовуємо деякі технічні нюанси", — розповів Олексій Ярошенко.

Нагадаємо, 4 лютого на новий формат мовлення перейшов телеканал "Скіфія" суспільного мовника Херсонщини.