Проєкти Українського радіо Одеса до Дня гідності та свободи

Проєкти Українського радіо Одеса до Дня гідності та свободи

17 лис. 2021

19 листопада о 17:20 в ефірі Українського радіо Одеса відбудеться радіоміст з  харківською редакцією радіо, присвячений Дню гідності та свободи. Під час спільного ефіру радійники обговорять, як в Одесі та Харкові зародився рух Євромайдану, простежать хід подій Революції гідності у двох містах-мільйонниках. У харківській студії працюватиме редактор Роман Кривко, в одеській – Геннадій Степаненко

Читайте також: «Свої» — новий соціальний проєкт Суспільного до Міжнародного дня толерантності

«Ми переглянули свій архів записів – від найпершого віче на Приморському бульварі до блокування бази підрозділу “Беркут” в Одесі під час розстрілів на вул. Інституцькій в Києві. Сюжет на базі цих записів буде зануренням в обставини та психологічну напругу тих подій. Слухачі почують спогади одеського штабу Євромайдану, записані з нагоди першої річниці Революції гідності, а в ході радіомосту, під час розмови у студії, порівняємо тодішні очікування майданівців та висновки з сучасних реалій», — проанонсувала редакторка Українського радіо Одеса Діана Попкова

Точкою дотику майданівської історії в Харкові та Одесі буде обговорення форумів Євромайданів – саме в цих містах відбувалися з’їзди майданівців з усіх куточків України. В одеській студії своїми спогадами про ці події поділяться представники штабу Євромайдану Сергій Гуцалюк та Яна Тітаренко.

Також 21 листопада в ефірі Українського радіо Одеса лунатимуть історії з циклу «Майдан. Революція нескорених». У цих міжпрограмках буде відтворено атмосферу одеського Євромайдану, а учасники протестів розповідатимуть про речі, які донині збереглися в їхніх домівках з часів Революції гідності і з якими вони пройшли крізь революційні події.

«Співорганізатор найпершого віче Олексій Чорний, наприклад, розповідає про мегафон, за допомогою якого пролунали найперші слова майданівцям на Євромайдані. Зараз він його використовує в дитячих таборах, які організовує під час шкільних канікул, як і туристичні намети, які Олексій та його однодумці розклали на ніч на Приморському бульварі, а комунальники та тодішня міліція розтрощили це наметове містечко, а протестувальників побили та закинули в “автозак”. Ці речі пройшли крізь буремні події, а зараз допомагають у вихованні юного покоління», — розповіла редакторка Українського радіо Одеса Діана Попкова.  

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Українське радіо Одеса можна слухати у прямому ефірі на приймачах: Кам’ янське (Арцизький район) – 103, 3 FМ, Болград – 105,7 FМ, Велика Михайлівка – 104,5 FМ, Кодима – 102,6 FМ, Подільськ – 103,6 FМ, Рені – 105,9 FМ, Тарутине – 99,2 FМ, Захарівка – 102,1 FМ, також на сайті філії та в мобільному застосунку suspilne.radio.  

Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.