Служба новин Суспільне Одеса працюватиме в оновленому ньюзрумі

Служба новин Суспільне Одеса працюватиме в оновленому ньюзрумі

19 лис. 2021

У четвер, 18 листопада, Суспільний мовник Одещини відкрив новий ньюзрум. Тепер усі новинарі філії мають єдине просторе приміщення із впорядкованими робочими зонами. У приміщенні зробили ремонт та закупили нові меблі для комфортної роботи служби новин філії Суспільного.

Читайте також: У регіональному телеефірі Суспільного побільшає інформаційних випусків

На відкриття ньюзруму приїхали голова Наглядової ради Суспільного Світлана Остапа та членкиня Наглядової ради Суспільного, виконавча директорка ІМІ, членкиня Комісії з журналістської етики Оксана Романюк.

«Я вітаю команду з оновленням і сподіваюсь, що далі буде оновлення й інших приміщень, в яких ви працюєте. Суспільне має свою місію — працювати не тільки в місті, а й в області. Філії — це наші переваги, тому що жоден мовник, навіть комерційний, не має такої розгалуженої мережі по областях. А зараз ще триває синхронізація з реформою децентралізації, і Микола Чернотицький планує розвивати мережу кореспондентів не тільки в обласному центрі мовника, а й у великих містах. До вас є довіра, і люди починають розуміти різницю між комерційними мовниками, заангажованими, політичними, та іміджем Суспільного», — зазначає Світлана Остапа.

«У нас із продюсеркою філії Оленою Квашею на початку 2021 року була ціль — створити комфортний простір для журналістів служби новин. Служба, що виконує ключову місію мовника протягом останніх чотирьох років, не мала власного обладнаного офісу для роботи, тому ми обрали приміщення загальною площею 75 кв.м., де помістилися робочі місця і зона відпочинку. Воно вдало розміщено відносно інших службових приміщень філії та студії. Процес ремонту та облаштування приміщення тривав 2,5 місяця й сьогодні новинарі вже можуть заселятись у відремонтований офіс. Бажаю, щоб на новому місці їм працювалося комфортно та із задоволенням», — розповідає менеджер Суспільне Одеса Назарій Максимчук.  

За словами продюсерки Суспільне Одеса Олени Кваші, цей ньюзрум — офісний простір з усім необхідним для роботи, де врахували усі тонкощі. 

«В цьому проєкті — все серце нашого колективу. Наш менеджер Назарій Максимчук особливо поставився до цього проєкту,  ми всі поділяємо і підтримуємо цю позицію, адже колектив редакції новин останні роки не мав власного приміщення, яке відповідало б вимогам сучасного офісу. Але як і всюди, де відбуватиметься живий щоденний процес, відбуватимуться й зміни, щось буде додаватися. Проте тепер цей затишний офіс має господарів, які, переконана, додадуть свого змісту й атмосферності цьому простору», — зазначає Олена Кваша

«Хочу подякувати всім, хто доклав зусиль до створення нового ньюзруму. Для нас це велике свято! Вірю, що тут, у комфортних умовах, ми відкриємо нову сторінку нашої історії, сповненої цікавих сюжетів з усіх куточків Одеської області. Зі свого боку докладемо максимум зусиль, аби наші матеріали були високої якості та відповідали стандартам журналістики», — дякує шеф-редакторка новин Суспільне Одеса Ірина Чорна.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення. Щомісяця Суспільне дивляться, слухають і читають понад 13 млн українців.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси та слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на фейсбук-сторінці Суспільне Одеса.