Майбутні журналісти відвідали телеканал UA: ОДЕСА

Майбутні журналісти відвідали телеканал UA: ОДЕСА

6 бер. 2019

На екскурсію до телеканалу UA: ОДЕСА завітали студенти першого курсу факультету журналістики ОНУ ім І.І. Мечникова.

Спочатку ведучі ранкової програми «РАНОК» Тетяна Сільвестрова і Олег Корейба ознайомили студентів з історією філії та провели їх до студії, де розповіли та показали, звідки і як виходять програми «Ранок», «Тема дня», Новини, програми мовами національних меншин та інші. Працівники телеканалу розповіли про всі тонкощі і нестандартні ситуації, які виникають при створенні та у прямому ефірі програм.


 

Продюсерка Одеської філії Суспільного Ірина Кипоренко ознайомила відвідувачів із діяльністю та цінностями Суспільного й розповіла про важливість суспільного мовника в розбудові незалежності держави.

"Для нас важливо тримати комунікацію зі студентами-журналістами, які в майбутньому мають прийти до нас працювати. Приємно, що студенти першого курсу вже цікавилися, як до нас потрапити на стажування та чи є шанс бути частиною колективу. Тому чекаємо їх через декілька років", - зазначила Ірина Кипоренко.

Також продюсерка UA: ОДЕСА розповіла про робочі моменти, які зазвичай лишаються за кадром. Студенти побачили як виглядає телебачення по той бік екрану, як готують програми до ефіру і скільки людей приймає участь у створенні якісного контенту.

 

За словами доцентки кафедри журналістики, реклами і медіакомунікацій ОНУ імені І.І. Мечникова Олени Хобти,  екскурсія відкрила для студентів унікальну змогу ознайомитись із телевізійним закуліссям Суспільного телебачення.

«Студенти-першокурсники мали змогу доторкнутися до процесу підготовки, запису й монтажу телевізійного продукту. І все це за дбайливої співучасті працівників Суспільного - фахівців захоплених й закоханих у свою справу. Дякуємо за цікаву екскурсію й бажаємо успіху колективу телеканалу», - подякувала Олена Хобта.


 

Нагадаємо, у жовтні минулого року Суспільний мовник відкрив набір студентів на програму "Практикум на Суспільному" у 15-ти регіональних філіях. Учасники 2 місяці інтенсивно проходили практику на телебаченні та радіо.