Суспільний мовник відкриває освітній простір та коворкінг в Одесі

Суспільний мовник відкриває освітній простір та коворкінг в Одесі

12 кві. 2019

25 квітня відбудеться урочисте відкриття Одеського хабу Академії суспільного мовлення. Новий освітній простір і коворкінг для студентів та працівників медіа створено за підтримки Deutsche Welle Akademie.

Академія суспільного мовлення — проект українського Суспільного мовника, розроблений у партнерстві з Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action та МЗС Німеччини.

Сьогодні Академія організовує різноманітні навчальні програми для творчих й адміністративних працівників, стажування, навчальні тури до провідних мовників світу та курси іноземних мов.

Одеський хаб Академії — це:

  • професійна медіа-освіта;
  • прес-центр для незалежних медіа-організацій і фахівців;,
  • місце для лекцій та публічних заходів, коворкінг;
  • місце для обговорення навчальних, громадських ініціатив та медіа-стартапів;
  • сад для подій просто неба.

Мета проекту в тому, щоб створити платформу й зручне середовище для розвитку незалежних медіа та громадських ініціатив у південному регіоні України.

Відкриття Одеського хабу Академії відбудеться за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля, голови правління Суспільного мовника Зураба Аласанії, представників Deutsche Welle Akademie, члена правління Суспільного Миколи Чернотицького, PR-директорки Суспільного Вікторії Сидоренко та керівниці Академії суспільного мовлення Ярослави Камінської.

Першими тренінгами новоствореного освітнього простору стануть майстер-класи з мобільної журналістики від експерта Deutsche Welle Akademie Якова Леона та з основ зйомки від тренера BBC Media Action Кевіна Кінга.

Програма відкриття Одеського хабу Академії суспільного мовлення:

10:00 – 12:00 — майстер-класи від іноземних експертів:

  • "Мобільна журналістика", Яков Леон (Deutsche Welle Akademie);
  • "Знімати, як BBC", Кевін Кінг (BBC Media Action).

12:30 – 13:00 — урочисте відкриття та вітальні слова офіційних гостей

13:00 – 14:00 — інтерактивна екскурсія

14:00 – 17:00 — нетворкінг

Академія суспільного мовлення запрошує студентів, журналістів, медійних фахівців і представників громадських організацій узяти участь у майстер-класах та офіційному відкритті Одеського хабу Академії суспільного мовлення, що відбудуться за адресою: вул. Фонтанська дорога, буд. 3.

Для реєстрації на подію просимо заповнити форму https://forms.gle/AJZ6KuyFmB32pUMP6

Deutsche Welle Akademie, провідна організація Німеччини з розвитку міжнародних ЗМІ, у партнерстві з BBC Media Action, міжнародною благодійною організацією BBC, та міжнародною, мультидисциплінарною консалтинговою компанією NIRAS підтримує процес реформування Національної суспільної телерадіокомпанії України (ПАТ "НСТУ"). Ключовою метою проекту є сприяння розвитку суспільного мовлення через створення функціонального мультимедійного ньюзруму та навчального центру Академії суспільного мовлення. Проект прагне створити стабільну основу для якісних, об’єктивних і неупереджених новин.