«Морська піхота України — великий потужний організм», — командувач ВМС Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Суспільне Одеса

«Морська піхота України — великий потужний організм», — командувач ВМС Олексій Неїжпапа в інтерв’ю Суспільне Одеса

13 гру. 2022

Командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа розповів Суспільне Одеса про російський десант в Коблево, західне озброєння, контроль над Чорним морем, жінок на флоті та протидію армії рф. Інтерв’ю для всеукраїнського проєкту «Суспільне. Спротив» та ютуб-каналу Суспільне Одеса записували на бойовому кораблі ВМС України. 

Читайте також: Українське Радіо та Радіо Промінь мовлять у знеструмленій Одесі

«Дуже потужна складова — це морська піхота. Морська піхота України — це великий потужний організм. Вона повинна мати теж специфічне обладнання, яке дозволятиме нашим морським піхотинцям висаджуватись на берег, зайнятий противником, долати перешкоди. Південь Одеської області майже весь у лиманах, у річках й подолання перешкод — це завдання морської піхоти», — зазначає Олексій Неїжпапа.

«Найголовніше завдання, яке гостро зараз стоїть перед Військово-морськими силами, — не допустити ураження території України з кораблів-носіїв крилатих ракет "Калібр". Це важке завдання, але ми будемо його виконувати. Звісно, для цього треба нарощувати наш потенціал. Наші партнери надають на озброєння повітряних сили відповідні зенітно-ракетні комплекси. Це те, що впливає на розвиток Військово-морських сил у подальшому. Наші кораблі повинні мати потужну систему протиповітряної оборони, яка буде включати не тільки гармати, а й зенітно-ракетний комплекс, і засоби радіотехнічної розвідки, засоби радіоелектронної боротьби, активної і пасивної. Тож весь комплекс засобів ППО повинен виконуватись на наших кораблях. Це життя», — говорить Олексій Неїжпапа.

За словами кореспондента Суспільне Одеса Михайла Кушніра, попри секретність місця зйомок, інтерв’ю з командувачем минуло в нормальній, робочій атмосфері. Запис почали в обумовлений час — у військових кожна хвилина розписана, часу на «розгойдування» немає. Командувач спілкувався відкрито, наскільки дозволяє ситуація в умовах війни. 

«З урахуванням всіх моментів воєнного стану ми за декілька місяців почали підготовку до матеріалу. Прес-служба ВМС дуже добре відгукнулися і ми мали повне сприяння в роботі», — розповідає продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша

Всеукраїнський проєкт «Суспільне. Спротив» виходить в ефір у будні з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалі Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного*. 

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00 на Суспільне Новини та усіх місцевих телеканалах Суспільного*. 

Нагадаємо, Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 місцеві телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: 

«Суспільне. Спротив» можна переглядати онлайн на ютуб-каналі Суспільне Новини та на сайтах місцевих телеканалів Суспільного Мовлення*.

* На період трансляцій спортивних подій проєкт «Суспільне. Спротив» на місцевих телеканалах виходитиме за зміненим розкладом.