Безпека у Чорному морі та мобілізація в Криму — «Кримське питання» на Суспільне Одеса

Безпека у Чорному морі та мобілізація в Криму — «Кримське питання» на Суспільне Одеса

14 кві. 2023

Про репресії проти громадян України в Криму, безпекову ситуацію в Чорноморському басейні та посилення мобілізаційних заходів окупантів на півострові — 15 квітня о 21:00 дивіться на місцевих каналах Суспільного Мовлення, зокрема Суспільне Одеса та на платформах Суспільне Крим новий випуск проєкту «Кримське питання».

Про те, як проведення Чорноморської безпекової конференції в Бухаресті сприятиме безпеці в регіоні, та про можливі варіанти співпраці України з країнами НАТО ведуча Олеся Вакуленко говоритиме в ефірі «Кримського питання» з адвокатом Миколою Полозовим, керівником безпекових програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Павлом Лакійчуком та головою громадської ліги «Україна-НАТО», військовослужбовцем ЗСУ Сергієм Джерджем.

У другому блоці токшоу — розмова з дружиною незаконно ув’язненого громадянського журналіста Амета Сулейманова Лілею Люмановою. Амета російські силовики взяли під варту та відвезли до ізолятора на початку квітня. Раніше він перебував під домашнім арештом через хворе серце. Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив його до 12 років у колонії суворого режиму. 

Нагадаємо, Україна ініціювала проведення 12-13 квітня в Бухаресті першої Чорноморської безпекової конференції Кримської платформи. У межах конференції представлять дослідження про майбутню конфігурацію безпеки регіону Чорного та Азовського морів від експертної мережі Кримської платформи.

Читайте також: Керівництво ЄМС: «Пишаємося тим, як працюють журналісти Суспільного»

Випуск «Кримського питання» дивіться онлайн на сайтах місцевих телеканалів Суспільного, у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим. 

«Кримське питання» — проєкт регіональної команди Суспільного Мовлення. Над ним працюють журналісти й редактори Суспільне Крим спільно із Суспільне Львів

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: