Репортаж Суспільне Одеса — у шортлисті премії «Честь Професії»

Репортаж Суспільне Одеса — у шортлисті премії «Честь Професії»

8 тра. 2023

До шортлиста фіналістів XIV конкурсу професійної журналістики «Честь Професії 2023» у номінації «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» потрапив матеріал Суспільне Одеса «Сюрприз до нас прилетів з Росії»: на Одещині внаслідок ракетного удару розтрощені вщент будинки». 

Репортаж підготували кореспондентка Ольга Циктор та оператор Іван Хворостян. У сюжеті йдеться про наслідки влучання російської ракети 5 грудня в місті Арциз, що на Одещині.

Читайте також: 12 проєктів Суспільного потрапили до шортлиста фіналістів конкурсу «Честь професії 2023»

«Потрапити у фінал було для мене досить неочікувано, але разом із тим приємно, що журі високо оцінили нашу роботу, — каже Ольга Циктор. — Ми одні з перших, які знайшли місце прильоту. Про це тоді ніхто не знав, куди саме влучило, де були ці всі будинки. Коли ми приїхали, то були трохи шоковані, тому що там була просто шалена руйнація, будинки вщент розвалені».

За словами Івана Хворостяна, це була надзвичайно емоційна зйомка. 

«Ти бачиш величезну воронку від прильоту, вщент розбиті будинки та постраждалих людей, які намагаються зрозуміти, як їм далі жити. В їхнє життя прийшло горе, але вони підтримують та підбадьорюють одне одного. Вони намагаються прибирати та відбудовувати те, що сталося з їхніми домівками. Та під час цього всього, вони дуже ввічливо та люб’язно поводяться з тими, хто приїхав до них. Вони проводять тебе своїм зруйнованим двориком, розповідаючи, як тут все було гарно і охайно, та дбайливо стежать за тим, щоб ти ніде випадково не забруднився. Ще вони тебе заспокоюють і шуткують про те, що цього разу каву не пропонують. Кажуть, що запропонують, коли приїдемо іншого разу. Я вірю в наших людей. Я вірю в Українців. Я вірю в Перемогу», — каже Іван Хворостян.

Загалом, на конкурс учасники подали 1037 матеріалів, що були оприлюднені з 1 червня 2022 року до 31 січня 2023 року. До коротких списків премії потрапили 12 проєктів Суспільного Мовлення

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: