UA: КУЛЬТУРА та UA: ОДЕСА готують ексклюзиви з Одеського кінофестивалю

UA: КУЛЬТУРА та UA: ОДЕСА готують ексклюзиви з Одеського кінофестивалю

11 лип. 2019

Суспільний мовник підготував ряд спецпроєктів до 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ), який триватиме з 12 по 21 липня.

15-19 липня о 21:00 на суспільному телеканалі UA: КУЛЬТУРА покажуть тематичні щоденники фестивалю за участі цьогорічних режисерів-учасників, гостей заходу та кінокритиків. Щоденники у форматі бесід-променадів буде відзнято на різних локаціях ОМКФ. Ведучі спецпроєкту — Юлія Дичук та Лук’ян Галкін.

В ефірі UA: КУЛЬТУРА будуть представлені:

  • учасник Каннського кінофестивалю режисер Наріман Алієв з короткометражними фільмами кримської трилогії "Сенсіз", "Повернутись зі світанком", "Тебе кохаю"
  • володар спеціального призу фестивалю у Карлових Варах-2019 Антоніо Лукич з фільмом "У Манчестері йшов дощ" (нагорода ОМКФ "Золотий дюк-2016"); 
  • Валерія Сочивець з фільмами "Знеболювальне" та "Кров"
  • володар нагороди ОМКФ "Золотий дюк-2016" Філіп Сотниченко з стрічкою "Син"
  • Жанна Озірна та її фільм "Благодать"
  • Надія Парфан зі стрічками "Exarch" та "Housewarming".

"Під час показів ми будемо знайомити глядачів із ранніми роботами українських кінорежисерів, які зараз виходять на світову кінематографічну арену. Наприклад, стрічки Надії Парфан та Нарімана Алієва, котрі були створені роками раніше, але покажуть їх вперше на ОМКФ. Також тут можна буде побачити роботу представниці регіональної львівської кіношколи Жанни Озірної", — розповіла креативна продюсерка каналу UA: КУЛЬТУРА Катерина Янюк.

Глядачі телеканалу UA: ОДЕСА зможуть побачити включення із відкриття та закриття фестивалю, а з 12 по 20 липня — щоденники найцікавіших подій.

У вечірньому ефірі UA: Українське радіо Одеса культурна оглядачка Ірина Сечковська чотири рази на тиждень презентуватиме розгорнуті огляди кінофестивальних днів: ексклюзивні інтерв’ю, враження критиків та глядачів, репортажі з івентів. Окрім того, щоденно о 12:20 у рубриці "Фестивальний стоп-кадр" транслюватимуть прямі включення з місця подій — кінопоказів, майстер-класів, зустрічей з кінематографістами, інтерв’ю наживо із найбільш знаковими митцями цьогорічного кінофестивалю. А 20 та 21 липня о 7:50 у програмі "Одеський Парнас" Ірина Сечковська підбиватиме підсумки Одеського кінофестивалю. 

Також готується окрема програма блогів для соцмереж, в яких розповідатимуть про події, прем’єри і почесних гостей.