Суспільне Одеси покаже фільм про Олега Сенцова

Суспільне Одеси покаже фільм про Олега Сенцова "Етапом через пів Землі"

12 лип. 2019

Суспільне Одеси долучиться до Всесвітнього дня солідарності із Олегом Сенцовим #SaveOlegSentsov. 13 липня о 15:00 в приміщенні Одеського хабу Академії суспільного мовлення відбудеться офлайновий показ фільму «Етапом через пів Землі: історія ув’язнення Сенцова і Кольченка», присвячений Дню народженню Олега Сенцова, якому виповниться 43 роки. Також стрічка вийде о 14:30 в етері на телеканалі UA: ОДЕСА.

Фільм детально розказує про перебування Олега Сенцова і Олександра Кольченка за ґратами. Про те, як це – бути політичним ув’язненим в російській колонії. На двох вони проїхали майже 20 тисяч кілометрів — це половина шляху довкола світу. Для них ця подорож триває винятково Росією. І винятково в’язницями.

Команда Громадського телебачення зняла унікальні кадри в російських колоніях в Арктиці та на Уралі, у яких наразі перебувають українські політв’язні Сенцов та Кольченко. Їх утримували в СІЗО в Москві, судили в Ростові, перевозили етапами на Урал й аж до російської Арктики. У фільмі зображено ключові міста на шляху їхнього етапу, в яких умовах їх утримують та які люди опікуються їхніми долями, куди так і не допустили українських консулів, куди й донині складно дістатися адвокатам.

Після перегляду фільму всі охочі матимуть можливість написати привітання Олегу Сенцову і зробити колективне фото.

«Всі присутні зможуть особисто привітати Олега Сенцова, адже ми плануємо написати слова привітання від кожного учасника і зробити з цими привітаннями колективне фото. Роздруковане фото і листи ми відішлемо Олегу Сенцову, щоб він знав, Одеса пам’ятає про нього», — розповів координатор Одеського хабу Академії суспільного мовлення Станіслав Калач.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі.