Суспільне Одеса інформаційно підтримає 28-й Міжнародний фестиваль «2 дні й 2 ночі нової музики»

Суспільне Одеса інформаційно підтримає 28-й Міжнародний фестиваль «2 дні й 2 ночі нової музики»

24 сер. 2023

26-27 серпня в Одеській обласній філармонії відбудеться 28-й Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «2 дні й 2 ночі нової музики», присвячений героїчній боротьбі українського народу проти російських загарбників. Суспільне Одеса – інформаційний партнер події. 

Читайте також: Композиція кадру та робота із світлом: навчання для телеоператорів Суспільне Одеса

Цьогорічний фестиваль об’єднає у своїй програмі твори українських та зарубіжних композиторів, які написані під час війни та відображають незламність українського народу та війська. Музика стане вираженням людського існування в усій його глибині: з розпачем, страхом смерті й загибелі, і водночас — з надією та вірою у швидку й неминучу перемогу.

«Чи доречно проводити фестиваль в період війни? Очевидно, що сьогодні однією з цілей ворога є нищення усього видатного, усього, що несе в собі наші національні коди та культуру — культурні установи, проекти та акції, об’єкти культурної пам’яті. Тому боротьба проти російської агресії має проводитись нами й на культурному фронті, ми не повинні втрачати свої позиції як європейської держави, яка розвиває сучасне мистецтво. Тому, вважаємо, наш фестиваль є доречним зараз та є одним із етапів цієї боротьби», — каже композиторка, арт-директорка фестивалю Кармелла Цепколенко. 

До програми фестивалю увійшло приблизно 50 творів, зокрема й 10 світових прем’єр українських та зарубіжних композиторів. Багато музичних перформансів мають театральний характер, поєднаний із художньою дією, звуковими, відео-, кіно- та мультимедійними інсталяціями. 

«Ми інформаційно підтримували фестиваль раніше, перед пандемією, і це був неймовірний досвід. Тоді вперше робили пряму трансляцію. Було багато технічних і організаційних завдань, які ми всі разом подолали. Нова музика — одна з міжнародних візиток нашої країни. Одещина в цьому контексті — лідирує. Нам приємно бути поруч з авторкою і командою фестивалю — надати підтримку цьому руху», — зазначає продюсерка з виробництва Суспільне Одеса Олена Кваша.

На фото: Олена Кваша, Олександр Перепелиця та Кармелла Цепколенко (зліва направо)

Детальнішу інформацію про подію можна дізнатись – тут.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: