Суспільне Одеса інформаційно підтримає VI Міжнародний кінофестиваль «Бруківка»

Суспільне Одеса інформаційно підтримає VI Міжнародний кінофестиваль «Бруківка»

7 вер. 2023

11 вересня о 18:00 в одеському кінотеатрі «МАСКИ» театру комік-трупи «Маски» (вул. Ольгіївська, 23) відбудеться спеціальний показ програми українського короткого метру VI-го Міжнародного кінофестивалю «Бруківка». Суспільне Одеса — інформаційний партнер події. 

Читайте також: «Мельпомена Таврії» — за інформаційної підтримки Суспільне Одеса

Фестиваль відбудеться одночасно в Києві, Кам’янці-Подільському, Броварах, Одесі, Варшаві, тайландському місті Бангкок та німецькому місті Варендорф. Вхід вільний і під час заходу збиратимуть кошти на потреби військовослужбовців Збройних сил України. Команда Суспільне Одеса прагне максимально повно розповісти аудиторії Суспільного про ключові події VI-го Міжнародного кінофестивалю «Бруківка».

«Ми продовжуємо хвилю партнерств з подіями, які відбуваються в сфері культури. Власне – цього разу – це кінофестиваль короткометражного кіно. Підтримати покази, які є безоплатними для одеситів і познайомлять з режисерами українськими та міжнародними, дадуть можливість трохи переключити увагу з щоденних турбот, а добровільні внески від глядачів організатори спрямують на підтримку ЗСУ — це, як на мене, добра ідея», — каже продюсерка Суспільне Одеса й південного хабу Суспільного Олена Кваша.

До складу журі цьогорічного кінофестивалю увійшли членкиня «Європейської кіноакадемії» Юлія Сінькевич, голова правління «Української кіноакадемії» Ольга Бесхмельниціна, президентка Міжнародного кінофестивалю «Cannes 7th ArtAwards» Анара Мусрепова, Національниий представник України в «Єврімаж» Сергій Зленко, співзасновник «Спілки кінокритиків України» Олександр Гусєв, директор фестивалю незалежного українського кіно «Бардак» Антон Фролов, режисер та кіноблогер Кирило «КІР» Жаровський.

До конкурсної та позаконкурсних програм VI-го Міжнародного кінофестивалю «Бруківка» увійшли понад 200 робіт з 31 країни світу. Було обрано короткі метри з України, Польщі, Німеччини, Румунії, Італії, Йорданії, США та Австрії. Серед них – прем’єра нового короткого метру «Дехто любить чекати» одеського режисера Сергія Пудіча. Ознайомитись з програмою фестивалю можна за посиланням

«Міжнародний кінофестиваль “Бруківка” ми заснували восени 2017-го року як невеличкий фестиваль незалежного українського кіно в місті Кам’янець-Подільський. Щороку професійними дебютантами, студентами та кінолюбителями знімається декілька десятків ігрових, експериментальних та документальних коротких метрів у всіх жанрах і ми хотіли показати це якомога більшій аудиторії на Хмельниччині. З року в рік фестиваль ріс і як і наша аудиторія, він став міжнародним, приїжджали режисери з Франції, Німеччини, США та з усіх регіонів України, щоб представити свої роботи. Кінофестивальну індустрію в регіонах країни спочатку підкосила пандемія, а пізніше повномасштабна війна», — говорить засновник та організатор кінофестивалю Андрій Заєць.

У 2022 році Кам’янець-Подільський кінофестиваль «Бруківка» став першим кінофестивалем України, який почав свою діяльність на початку війни і проводив благодійні марафони сучасного українського кіно для збору коштів в підтримку Збройних сил України та у 2023 році для показів в місті Одеса почав співпрацювати з командою однодумців, незалежними кінематографістами Оленою Кутіновою та Артуром Садовніковим, які організовували кінематографічну ініціативу «Кіно в музеї» і поза конкурсом представлять свій фільм «Жах, яке щастя».

За словами Олени Кутінової, під час війни кінопокази набули дуже важливу суспільну рису – втішати глядача, надавати йому сил для життя.

«Я давно мріяла про те, щоб українське кіно доходило до одеського глядача, чого, в силу відповідних обставин, багато років не відбувається. Багато людей в Одесі й, взагалі, в Україні не знають, що в нас є дуже багато талановитих стрічок. Тому ми з моїм колегою Артуром Садовніком вирішили власноруч сприяти популяризації українського короткого метру. Налагодили зв’язки з кінематографістами й стали робити альтернативні кінофестивалі та кінопокази. Глядачам наша ініціатива сподобалася, режисерам теж, й згодом вже великі українські фестивалі, такі як Бруківка, звертаються до нас, щоб ми їм допомогли влаштувати покази. Багато хто став брати з нас приклад й теж популяризувати українське кіно в Одесі. Ми дуже раді — моя мрія здійснюється», — зазначає Олена Кутінова.

Детальнішу інформацію про фестиваль можна дізнатисьтут

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший, Суспільне Культура, супутниковий телеканал Суспільне Новини, радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також національна мережа місцевих каналів. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: