Серіал про будні українців під час війни — прем’єра на Суспільне Одеса

Серіал про будні українців під час війни — прем’єра на Суспільне Одеса

19 жов. 2023

Як живемо та як плануємо майбутнє — про будні й виклики, які українці долають щодня, — дивіться з понеділка по четвер у серіалі «Війна, тривоги та пригоди». Перша серія вийде 23 жовтня о 17:30 на Суспільне Одеса, інших місцевих каналах Суспільного Мовлення та на ютуб-каналі Першого. 

20 епізодів проєкту «Війна, тривоги та пригоди» в ігровій формі дадуть відповіді на питання, які найчастіше ставлять собі українці:

  • як і про що спілкуватися з військовими; 
  • що робити з апатією і небажанням діяти у себе і в інших;  
  • як розпізнати фейки та ворожі інформаційно-психологічні спецоперації (ІПСО); 
  • як спланувати бюджет сім’ї на прожитковий мінімум; 
  • яку смачну та корисну їжу можна приготувати з найпростіших продуктів, коли немає світла тощо.

Читайте також: Дві години українського гумору щовихідних ввечері — на місцевих каналах Суспільного

Герої проєкту — Тарас (Роб Фельдман), Ірена (Катаріна Шенфельд) та їхня донька По (Поліна Шенфельдман) — невимушено та з гумором проживають знайомі кожному українцю життєві ситуації, які не лише вплинули на сімейний побут, а й змусили змінити звички. Проєкт виготовила команда творчого об’єднання Cooperative Film на замовлення Суспільного Мовлення.

«Давно думала про телепроєкт, який би допоміг нам відрефлексувати все, крізь що довелося пройти, і шукала форму, яка б не ретравматизувала глядачів, а навпаки — давала надію й при цьому пропонувала аудиторії певний набір корисних знань і навичок виживання у різних ситуаціях. Так ми вирішили зняти серіал у жанрі “сітком”. Він розповідає універсальну історію, зрозумілу кожному українцю, а молода подружня пара — Ірена й Тарас, батьки маленької По — такі схожі на нас, наших друзів і близьких», — коментує шоуранерка та режисерка проєкту, засновниця ТО Cooperative Film Настя Канарьова.

«Ми вперше говоритимемо про буденні справи українців із допомогою гумору. Велику роботу здійснив продакшен, аби тримати рівний тон розмови й не переходити у крайнощі. Дуже сподіваюся, що глядачі полюблять цей проєкт, бо над чим українці посміялися — того вони перестали боятися», — сказала Марія Заіченко, виконавча продюсерка «Продюсерського центру» регіонального мовлення Суспільного. 

Героями-камео в епізодах стануть психологиня, спортивний тренер, блогер, історик, військовий, шеф-кухар.

«Уся Україна зараз занурена в новини 24/7. Такі проєкти — можливість трохи перевести подих і подивитись на себе й наші реалії з телеекрана, — сказала Ольга Кутишенко, менеджерка дирекції регіонального мовлення. — Цікавим прийомом проєкту стала залученість зірок-експертів, які в ігровій формі й простими словами розповідають глядачеві — як діяти в різноманітних ситуаціях».

Читайте також: Суспільне Мовлення готує серіал у жанрі мок’юментарі

Онлайн-трансляція місцевих каналів Суспільного Мовлення — на сайтах національної мережі філій Суспільного. 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

На Одещині 一 це телеканал Суспільне Одеса, Українське радіо Одеса та цифрові платформи: 

Ця публікація була створена за фінансової підтримки Європейського Союзу та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу.