Історії військових з оновлених ТЦК — у проєкті «Нова зміна» від Суспільне Одеса

Історії військових з оновлених ТЦК — у проєкті «Нова зміна» від Суспільне Одеса

26 жов. 2023

Дивіться на ютуб-каналі Суспільне Одеса проєкт «Нова зміна» — історії військовослужбовців з бойовим досвідом, які розпочали роботу у територіальних центрах комплектування. Усі герої проєкту приступили до служби у ТЦК після рішення засідання РНБО щодо перевірки їхньої роботи.

Читайте також: Журналісти Суспільне Одеса стали тренерами проєкту «Демократія очима дітей»

Героїня першого випуску — Ірина Калюга. Вона була продавчинею, а після вступу до ЗСУ почала працювати на бензовозі: військовослужбовиця розповіла, як свого часу їй довелося змінити професію. Пізніше жінка перейшла працювати до ТЦК.

«Проєкт важливий тим, щоб донести до кожного українця, що на даний момент багато з тих, хто зараз служить у районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки мають бойовий досвід, бойові травми та поранення. Це звичайні військовослужбовці, які за станом фізичного і психічного здоров’я не можуть більше виконувати свої функції в бойових частинах», — каже начальник групи морально-психологічного забезпечення Суворовського РТЦК та СП м. Одеси майор Олександр Кравцов.

«Нам було цікаво потрапити в середину ТЦК і познайомитися з новою хвилею співробітників. Це різні люди, об’єднані бойовим досвідом в різних підрозділах, різні долі, але одна ідея — бути в ЗСУ», — розповідає продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: