Встигніть зареєструватися, щоб стати голосом своєї громади на Суспільному

Встигніть зареєструватися, щоб стати голосом своєї громади на Суспільному

1 лис. 2023

Реєстрація на участь у безплатному навчанні мультимедійної журналістики для жителів 32 громад п’яти регіонів України завершується цього тижня — встигніть подати заявку до 18:00 5 листопада. Найкращі випускники стануть голосами своїх громад — гіперлокальними кореспондентами Суспільного на Рівненщині, Одещині, Черкащині, Полтавщині та Дніпропетровщині.

Єдина умова для реєстрації жителів громад, залучених до проєкту, — вік від 18 років. Медійна освіта не обов’язкова. Ті, хто подав заявку, отримають до 13 листопада підтвердження участі в навчанні електронним листом.

Нагадаємо, Суспільне Мовлення шукає кореспондентів у громадах п’яти регіонів:

  • Рівненська область (Гощанська, Костопільська, Сарненська, Дубенська, Острозька та Вараська громади);
  • Одеська область (Ізмаїльська, Кілійська, Ренійська, Арцизька, Білгород-Дністровська, Березівська, Балтська, Кодимська, Подільська та Чорноморська громади);
  • Черкаська область (Уманська, Звенигородська, Шполянська, Канівська, Золотоніська та Корсунь-Шевченківська громади);
  • Полтавська область (Лубенська, Кременчуцька, Опішнянська та Миргородська громади);
  • Дніпропетровська область (Магдалинівська, Перещепинська, Межівська, Криничанська, П’ятихатська та Томаківська громади).

Про те, як відбувалися зустрічі з командою Суспільного у громадах Рівненщини, Одещини та Черкащини, — читайте тут: 

Керівниця напряму проєкту із розбудови гіперлокальної мережі Суспільного Євгенія Гайфер зауважила, що мета поїздок у громади України — «не лише знайти гіперлокальних кореспондентів, а й виявити проблеми та потреби у громадах, привернути увагу до цих питань, спонукати до їх публічного обговорення та побудувати довіру між журналістами й місцевими жителями»

Пілотний проєкт з розбудови гіперлокальної мережі Суспільного раніше було успішно втілено у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Ось відгуки від гіперлокальних кореспондентів, які працюють у своїх громадах: 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

* Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.