«Кримське питання»: наслідки Голодомору та до чого веде розкрадання українського зерна

«Кримське питання»: наслідки Голодомору та до чого веде розкрадання українського зерна

24 лис. 2023

Як наслідки Голодомору 1932-1933 років торкнулися жителів Криму та до чого може призвести розкрадання росіянами збіжжя сьогодні? Про це йтиметься у новому випуску проєкту Суспільного Мовлення «Кримське питання»

Читайте також: «Голодомор. Літописці»: Суспільне презентувало документальний цикл до 90-х роковин Голодомору

Під час Голодомору 1932-1933 років на Кримський півострів тікали змучені голодом українці, сподіваючись на порятунок, а місцева влада перехоплювала зерно, яке везли на материкову Україну. Як Великий Голод торкнувся жителів Криму і які наслідки цього злочину тогочасного режиму залишилися з кримцями на десятки років? Як дії окупаційної російської влади сьогодні ставлять під загрозу продовольчу безпеку регіону і до чого може призвести розкрадання зерносховищ на півострові та півдні України? Про це ведуча Олеся Вакуленко поговорить зі гостями програми: 

  • Андрієм Іванцем, провідним науковим співробітником Національного музею Голодомору-геноциду;
  • Дмитром Плетенчуком, речником Військово-Морських сил Збройних сил України;
  • Костянтином Задоєю, кандидатом юридичних наук, експертом Центру громадянських свобод.

Дивіться «Кримське питання» онлайн на сайтах національної мережі місцевих телеканалів Суспільного або у записі — на ютуб-каналі Суспільне Крим.

Токшоу «Кримське питання» виходить на місцевих каналах Суспільного Мовлення та на Суспільне Крим. Ведуча Олеся Вакуленко разом із гостями проєкту обговорює важливі аспекти з життя Криму, виклики, що постали перед жителями окупованого півострова, спільно шукають шляхи розв’язання проблем, спричинених анексією. Гостями «Кримського питання» є лідери думок, правозахисники, військові, представники влади, політичні в’язні та їхні рідні. Над проєктом працюють команда Суспільне Крим та місцеві команди Суспільного Мовлення.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.