«Наш тато тепер янгол-охоронець»: історії дітей загиблих військовослужбовців на Суспільне Одеса

«Наш тато тепер янгол-охоронець»: історії дітей загиблих військовослужбовців на Суспільне Одеса

22 лют. 2024

До другої річниці вторгнення росії на територію України, 24 лютого на місцевих каналах Суспільного, каналі Суспільне Новини у інформаційному міжрегіональному проєкті «Суспільне. Спротив», а також на ютуб-каналі Суспільне Одеса відбудеться прем’єра проєкту «Діти Героїв». Команда Суспільне Одеса поспілкувалася з родинами, які втратили батька, чоловіка на фронті. 

Читайте також: Документальний проєкт «Стихії війни» — 24 лютого прем’єра на Суспільне Одеса

«Ми розповімо історії чотирьох дітей, чиї тати загинули, захищаючи Україну. Наразі цим дітям допомагає благодійний фонд “Діти Героїв”, який опікується неповнолітніми, які втратили одного чи обох батьків внаслідок повномасштабного вторгнення рф на територію України. Фонд надає першочергову фінансову допомогу, психологічну та юридичну підтримку, сприяє освіті та розвитку дітей до їхнього повноліття», — зазначає авторка проєкту Олена Голда.

Софії Артемчук чотири роки. Батько дівчинки Олег Артемчук пішов на фронт добровольцем, служив у 35-ій окремій бригаді морської піхоти, був штурмовиком та розвідником. 1 серпня 2023 року поблизу села Макарівка Донецької області батько Софії загинув внаслідок авіаудару. 

Восьмирічний Іван Бабенко навчається у третьому класі, його чотирирічна сестра Софія ходить до дитсадка.  Батьки дітей — військовослужбовці. Наразі Ваню та Соню виховує мама, їх тато Михайло Бабенко загинув у бою 1 листопада 2022 року в селі Олександрівка Херсонської області. 

Ярославу Великому чотири роки. Разом з мамою Наталією він переїхав до Одеси з міста Южноукраїнськ, де на алеї Слави похований його тато — військовослужбовець Федір Великий. Батько хлопчика загинув на фронті 13 жовтня 2022 року. 

«Робота над матеріалом тривала декілька тижнів. Сподіваємося, що глядачів не залишать байдужими історії дітей героїв», — зазначає Олена Голда.

Над проєктом працювали: 

  • кореспондентка, авторка проєкту – Олена Голда;
  • оператор – Сергій Романенко;
  • монтажер – Артем Цинський;
  • редакторка – Ілона Якимюк.

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт і національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Маємо Суспільне Медіатеку — платформу унікальних відео та аудіо Суспільного від 1950-х і до сьогодні. Захищаємо свободи в Україні.

На Одещині 一  це телеканал Суспільне ОдесаУкраїнське радіо Одеса та цифрові платформи: