Карстен фон Намен розповів одеським медійникам про можливості стажування і роботи в Deutsche Welle

Карстен фон Намен розповів одеським медійникам про можливості стажування і роботи в Deutsche Welle

7 жов. 2019

4 жовтня Одеський хаб Академії суспільного мовлення вперше відвідав директор DW Akademie Карстен фон Намен з лекцією про можливості стажування і роботи в Deutsche Welle.

За словами Карстена фон Намена, аби потрапити на стажування в Deutsche Welle, треба добре ознайомитися з умовами подачі заявки на стажування.

«Якщо ви хочете виділитися – потрібно спробувати щось незвичайне. Тобто, Вам потрібно бути з одного боку на чудовому рівні, при цьому вам потрібно бути нетрадиційним. На багато чого впливає презентація себе і ви можете виділити якусь рису вашого характеру, вашої особистості, зробити на неї упор. Також можна показати, що володієте гумором, звичайно не надмірно, тому що це серйозний захід, це теж може бути плюсом у вашій заявці. І звичайно ж, Вам повинно пощастити. І дуже важливо знати компанію, в яку подаєте заявку»,  розповів директор DW Akademie.

Зокрема, Карстен фон Намен зауважив, що під час стажування, представники  Deutsche Welle намагаються підготувати колег до всіх посад, до вміння працювати у всіх сферах журналістики.

Також, під час зустрічі, Карстен фон Намен розповів про перспективи журналістики в умовах світу, що постійно змінюється, стратегію побудови кар’єри журналіста, можливості освіти та постійного навчання журналіста. Він зазначив, як тільки журналіст починає думати, що все знає, це його перший крок нашляху до невдачі.

«Немає тільки одного способу прийти в журналістику – ви повинні пробувати все: їздити на стажування, спілкуватися з різними людьми, подорожувати по світу», зазначив директор DW Akademie.

Подивитися повне відео лекції директора DW Akademie можна на фейсбук-сторінці Одеського хабу Академії суспільного мовлення.

Нагадаємо, 2 жовтня в телецентрі «Олівець» відбулася регіональна конференція UA: Суспільне мовлення, організована за підтримки DW Akademie, на котрій про важливість постійного навчання протягом життя та про те, як заохочувати працівників до розвитку, дискутували директор DW Akademie Карстен фон Намен і голова правління UA: Суспільне мовлення Зураб Аласанія.