«Сліди корупції»: на UA: ОДЕСА стартує проєкт журналістських розслідувань

«Сліди корупції»: на UA: ОДЕСА стартує проєкт журналістських розслідувань

23 жов. 2019

25 жовтня о 20:00 в ефірі UA: ОДЕСА та одночасно на фейсбук-сторінці каналу вийде перший випуск програми журналістських розслідувань «Сліди корупції». Це один з одинадцяти проєктів, які відібрали на пітчингу Суспільного й підготували з командою продюсерів. 

Кожен випуск програми незалежних розслідувань в Одеському регіоні — історія про корупційні схеми, гучний інформаційний привід, резонансне рішення чи подію.

За словами продюсерки UA: ОДЕСА Ірини Кипоренко, ідея проєкту з’явилася давно, ще до початку роботи на Суспільному. Але не було незалежного майданчика, ресурсів для його створення й команди. 

«Не було нічого, окрім ідеї. Сказати, що реалізувати такий проєкт у реаліях Одеси складно — це майже нічого не сказати. Це й питання безпеки, доступу до інформації, підготовки журналістів та всієї команди. Сподіваюся, ми зможемо показати гарний приклад якісної роботи розслідувачів і, можливо, продовжити проєкт у майбутньому», — розповіла Ірина Кипоренко.

Ведучий програми «Сліди корупції» Віталій Устименко зазначив, що завдання проєкту полягає у висвітленні корупції, яка залишає видимі наслідки. Захоплена рекреаційна зона, знищена пам’ятка архітектури — те, що маємо внаслідок корупційних зв’язків, які накладають відбиток на наше життя. 

«Наше місто потерпає від цього, тому ми й вирішили зайнятися тим, що не на поверхні, аби дізнатися, хто винен у кожній конкретній ситуації. Справа не з простих, але професійні журналісти проєкту Суспільного «Сліди корупції» докладають чималих зусиль для пошуку достовірної інформації. Сподіваємося, результати розслідувань зацікавлять не тільки наших глядачів, а й правоохоронні органи», — додав Віталій Устименко.

Героями програми будуть люди, яких підозрюють у корупційних справах або які приймають рішення, що ведуть до створення корупційних схем чи обставин для їх виникнення.

«Корупція виразка нашого суспільства, якою вражено майже все. Від освіти до екології, від пологових будинків до виправних закладів. Завдання журналістів знаходити її сліди й викривати. І тільки дотримання найвищих стандартів дає нам змогу робити це без докорів сумління. Сліди корупції величезна відповідальність для нас, і вже зовсім скоро вони будуть на ваших екранах!» — зазначив шефредактор проєкту Валерій Болган.

Програму «Сліди корупції» показуватимуть в ефірі й одночасно на фейсбук-сторінці каналу щоп’ятниці о 20:00. Запис випусків можна буде переглянути на сайті UA: ОДЕСА та ютуб-сторінці.