Український культурний фонд запускає програму «Культура. Туризм. Регіони» в Одеській області

Український культурний фонд запускає програму «Культура. Туризм. Регіони» в Одеській області

12 лис. 2019

З 22 по 24 листопада в Одесі відбуватиметься триденний тренінг в рамках програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, яка реалізується у партнерстві з Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Офісом розвитку малого та середнього підприємництва/SME.DO.

Програма покликана посилити туристичну привабливість регіонів шляхом стимулювання місцевого культурного розвитку громад та генерування конкурентоспроможних культурних продуктів.

Хто може подаватися

Органи місцевого самоврядування, в тому числі об’єднаних територіальних громад, юридичних осіб всіх форм власності, фізичних осіб-підприємців (платників єдиного податку ІІІ групи), які належним чином зареєстровані та здійснюють свою діяльність на територіях Закарпатської та Одеської областей з досвідом роботи у сферах туризму, культурних та креативних індустрій.


Програма складається з таких частин:

  • Освітня частина (3-денний тренінг в Одеській області) 
  • Проектна частина 
  • Менторський супровід під час реалізації проекту 
  • Менторський супровід після реалізації проекту 

Головна умова участі в освітній частині: підготовка проектної заявки та участь у конкурсній програмі УКФ з метою отримання гранту на його реалізацію.

Аплікаційна анкета для участі в освітній частині програми: http://bit.do/forms-d-e-1FA

«Два роки нашої роботи показали, що потрібно більше акцентувати увагу на залучення регіонів до створення якісних культурно-мистецьких проектів плюс важливо акцентувати увагу на кроссекторальності. Оскільки культурний продукт створюється не лише представниками культурної галузі, а й представниками інших галузей, туристичної в тому числі. Культурний туризм – окремий напрямок, який починає зароджуватись в Україні. Цього року ми з партнерами розпочали проект Культура.Туризм.Регіони, пілот якого відбудеться в Одеській та в Закарпатській областях. Це багатонаціональні регіони, на території яких проживають представники багатьох національностей зі своєю колоритною палітрою культури, звичаїв та обрядів. У результаті цього в обох регіонах превалює культурне різноманіття, наявна велика кількість туристичних атракцій, що робить їх привабливими для відвідування і знайомства», - розказує виконавча директорка Українського культурного фонду Юлія Федів.

Більше деталей на сайті Українського культурного фонду: https://ucf.in.ua/

Нагадаємо, Український культурний фонд — це державна інституція, яка сприяє розвитку національної культури.

UA: Суспільне мовлення підтримує діяльність УКФ на території всієї України на правах інформаційного партнера.