Воркшоп для вихованців дитячого центру «Острів надії» відбувся на  UA: ОДЕСА

Воркшоп для вихованців дитячого центру «Острів надії» відбувся на UA: ОДЕСА

27 гру. 2019

26 грудня до телеканалу UA: ОДЕСА завітали вихованці дитячого центру «Острів надії». Команда Суспільного Одеси провела для дітей воркшоп, на якому поділились досвідом роботи у створенні сюжетів для програм і новин.

Продюсерка Одеської філії Суспільного Ірина Кипоренко ознайомила відвідувачів із діяльністю та цінностями Суспільного й розповіла про важливість суспільного мовника в розбудові демократії та розвитку країни. Також поділилась робочими моментами, які зазвичай залишаються за кадром. 

«Для нас важливо знайомити дітей з роботою журналіста, сподіваємося, хтось з них захопиться нею, вивчиться та в майбутньому стане гарним професіоналом. Краще починати саме з Суспільного та правил «здорової журналістики». Ми показали дітям лише основи, в досить ігровій формі. Впродовж трьох годин вони працювали над ідеєю сюжету, зйомками та монтували. Було весело»,зазначила Ірина Кипоренко.

Вихованці дитячого центру отримали змогу долучитися до процесу зйомок, а також попрактикуватись у журналістській майстерності. Разом з операторами і менторами вони обрали тему для сюжету і відзняли відео зі стендапами та інтерв’ю.

Наприкінці зустрічі продюсерка філії та головний режисер ефіру UA: ОДЕСА Леонід Батюк змонтували й показали дітям матеріал, який вони відзняли разом з операторами. Діти побачили, як одна людина може поєднувати в собі три різні професії: журналіста, оператора і монтажера – головне мати бажання вчитися новому і вдосконалювати набуті професійні навички.

 «Хочеться висловити подяку за те, що Суспільне Одеси запросило наш дитячий центр. Для дітей це позитивний досвід. Вони дізнались щось нове, набули цікавих навичок. І найголовніше те, що діти брали участь в самому процесі. Практика зараз необхідна і я думаю, що сьогодні вийшло заохотити дітей», подякував працівник дитячого центру «Острів надії» Станіслав Безродний.

Нагадаємо, у Одеській філії Суспільного працює освітній простір і коворкінг для студентів та працівників медіа Одеський хаб Академії суспільного мовлення, який організовує різноманітні навчальні програми для творчих й адміністративних працівників, стажування, навчальні тури до провідних мовників світу та курси іноземних мов.