UA: ОДЕСА транслюватиме міжплатформовий марафон «На карантині»

UA: ОДЕСА транслюватиме міжплатформовий марафон «На карантині»

19 бер. 2020

Сьогодні, 19 березня, Суспільне мовлення запускає щоденний міжплатформовий марафон «На карантині».

Марафон транслюватимуть на телеканалах UA: ОДЕСАUA: ПЕРШИЙ, каналах регіональних філій та на цифрових платформах. Окремі матеріали виходитимуть в ефірі першого каналу Суспільного радіо UA: Українське радіо.

UA: ПЕРШИЙ транслюватиме марафон у будні з 12:30 до 16:15, із двома випусками «Новин» о 13:00 та 15:00. В ефірі UA: ОДЕСА глядачі бачитимуть його з 13:40 до 16:15. «На карантині» транслюватиметься наживо на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ, окремі стріми — на фейсбук-сторінках UA: ПЕРШИЙ, Суспільне Новини та регіональних філій, зокрема UA: ОДЕСА

За словами керівниці проєкту Ангеліни Карякіної, фокус марафону - життя звичайних українців, які вимушено залишаються вдома або ж навпаки працюють в посиленому режимі.

«Ми хочемо побачити й показати країну, у якій життя на час карантину не просто не зупиняється, а розкривається з іншої перспективи. Що робить українська влада, які можливості убезпечити себе та отримати інформацію і допомогу мають громадяни, що відбувається в містах та на кордонах, як живуть ті, хто передусім працює на подолання епідемії — лікарі, медсестри, поліцейські, прикордонники, комунальники, пожежники. Навіть така складна ситуація, як карантин — можливість показати, що ми люди й можемо допомагати одне одному. Життя українців складається не лише з позачергових засідань парламенту та Кабміну — а й з простої, але життєво важливої допомоги й праці. Саме це й буде фокусом нашого марафону», — розповіла Ангеліна Карякіна.

Під час марафону «На карантині» журналісти Суспільного працюватимуть наживо, дотримуючись законодавства і карантинних обмежень. Вони покажуть ситуацію в містах і селах країни. Що відбувається в громадських місцях, на зупинках транспорту, на ринках, у церквах та на трасах обласного значення.

На прямий ефір марафону щодня запрошуватимуть гостей, які мають експертизу та несуть відповідальність. Сьогодні завітають голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький та генеральний директор Центру громадського здоров’я МОЗ Володимир Курпіта, з регіонів очікуються включення голів ОДА та мерів.

Корисні матеріали, цікаві історії та новини марафону шукайте в соцмережах за хештегом #накарантині

Нагадаємо, команда Суспільного вимушена була змінити режим роботи у зв’язку із карантином через поширення вірусу COVID-19. 

Про роботу Одеського Суспільного в умовах карантину читайте тут.