UA: ОДЕСА стала інформаційним партнером IV Міжнародного літературного фестивалю в Одесі

UA: ОДЕСА стала інформаційним партнером IV Міжнародного літературного фестивалю в Одесі

24 вер. 2018

З 25 по 30 вересня в Одесі проходитиме IV Міжнародний літературний фестиваль, мета якого підкреслити культурний вплив Одеси, полікультурність цього міста та сприяти зміцненню зв’язків між Одесою та іншими культурними метрополіями Європи і світу. Відкриття фестивалю відбуватиметься на Потьомкінських сходах 25 вересня о 16:30.

У фестивалі братимуть участь понад трьох десятків відомих авторів з України, Росії, Румунії, Болгарії, Грузії, Туреччини, Німеччини, Швейцарії, Норвегії, Франції, Канади, США, Мексики та Індії. Серед авторів, які представлятимуть Україну – Оксана Забужко, Сергій Жадан, Борис Херсонський, Сергій Осока та ін.

"Вчетверте відбуватиметься Міжнародний літературний фестиваль в Одесі. Фестиваль відвідають 39 письменників з 14 країн світу. Мета – познайомити мешканців Одеси з українською та світовою літературою. Повернути Одесі славу літературного центру на Чорному узбережжі та налагодити зв’язки між письменниками різних країн. Особливість фестивалю – літературний концерт під відкритим небом на Потьомкінських сходах за участі Памели та Вольфа Бірманн, бардів з Німеччини, а також українського панк-гурту "Жадан і собаки". Під час концерту будуть зачитані переклади швейцарського поета Педро Ленца, видані в Україні під назвою "Мій друг – машиніст крана". Читання для дітей – ще одна особливість фестивалю, проходитимуть з 26 по 28 вересня. А 29 вересня присвячено Міжнародному дню перекладача і Дню пам’яті Ієроніма. Буде спеціальна зустріч перекладачів і письменників, присвячена художньому перекладу", – розповів координатор IV Міжнародного літературного фестивалю Максим Мельник.

Організатори прагнуть до інтеграції МЛО у вже наявні регіональні літературні співтовариства, у тому числі фестивалі у Львові, Чернівцях та Яссах (Румунія) і Київський Книжковий Арсенал, та до міжнародної кооперації з іншими міжнародними літературними фестивалями в рамках Word Alliance.

Детальніше з програмою можна ознайомитися на офіційному сайті фестивалю.