PMA Odesa Hub відсвяткував річницю

PMA Odesa Hub відсвяткував річницю

27 кві. 2020

25 квітня Одеський хаб Академії суспільного мовлення відсвяткував першу річницю створення. Суспільний мовник відкрив новий освітній простір і коворкінг в Одесі для сприяння якісній журналістиці й медіаплюралізму.

За цей рік в Одеському хабі відбулося понад 60 подій на медійну тематику. Їх відвідали майже дві тисячі учасників. Були спікери не лише з різних міст України, а й з інших європейських країн. Тут відкрили перший в Одесі коворкінг з обладнанням для запису власних відео.

«Ми багато зробили за цей рік. Запустили перший в Одесі коворкінг із монтажними комп’ютерами та можливістю записувати відео. Провели серію медійних івентів різного формату. Наші гості ділилися та надихали своїми історіями: від роботи журналіста в Антарктиді до висвітлення пожеж у Чорнобилі, від успішних кейсів руйнування мільйонних корупційних схем до співпраці з міжнародними ЗМІ для реалізації власних проєктів», — розповів завідувач відділу Одеської філії Академії суспільного мовлення Станіслав Калач.

Читайте також: Суспільне запускає безкоштовні вебінари: від тайм-менеджменту до управління конфліктами

Упродовж року в хабі медійників навчали: знімати й монтувати відео, робити журналістські розслідування, оцінювати ризики та дбати про власну безпеку, контактувати з правоохоронними органами, надавати першу медичну допомогу та багато іншого.

«Це все було б неможливо без нашої аудиторії, якій ми дякуємо за активну участь. Також важливо зазначити, що навіть в умовах карантину, коли ми не можемо проводити масових заходів, не зупиняємо діяльності й вже успішно вийшли онлайн. Тому стежте за анонсами», — додав Станіслав Калач.

Одеський хаб Академії суспільного мовлення співпрацював із багатьма партнерами, серед яких BBC, Deutsche Welle, Bihus.Info, USAID, НАБУ, НБУ та інші.

Також разом із UA: ОДЕСА у хабі провели воркшоп для дітей з інтернатів, на якому вони зняли перші в житті репортажі, з Освітньою асамблеєю та представниками IT-індустрії організували безкоштовний двомісячний курс із QA для переселенців і ветеранів АТО, а з FAST — тренінг із пожежної безпеки.

Нагадаємо, Академія суспільного мовлення — проєкт українського Суспільного мовника, розроблений у партнерстві з Deutsche Welle Akademie, BBC Media Action та МЗС Німеччини. Сьогодні Академія організовує різноманітні навчальні програми для творчих й адміністративних працівників, стажування, навчальні тури до провідних мовників світу та курси іноземних мов.