Опалювальний сезон в мікрорайоні Шкодової гори розпочнеться вчасно, – на телеканалі UA: ОДЕСА звітував Антон Шалигайло

Опалювальний сезон в мікрорайоні Шкодової гори розпочнеться вчасно, – на телеканалі UA: ОДЕСА звітував Антон Шалигайло

24 жов. 2018

19 жовтня в прямому ефірі телеканалу UA: ОДЕСА відбувся восьмий звіт Всеукраїнського медіа-проекту #Звіти_наживо, присвячений звітуванню чиновників, відповідальних за забезпечення старту нового опалювального сезону.

Цього разу звітував директор департаменту ЖКГ та енергоефективності Одеської ОДА Антон Шалигайло.

Головною проблемою стала ситуація, що виникла минулого року. Жителі мікрорайону Шкодова гора залишились без опалення в оселях до середини грудня, оскільки котельня Одеського НПЗ, що обігрівала район, зупинилася. Мешканці побоюються, що незважаючи на запевнення чиновників Одеської мерії та облдержадміністрації, опалювальний сезон не розпочнеться для них вчасно.

«Опалювальний сезон в мікрорайоні Шкодової гори розпочнеться вчасно, разом з іншими мікрорайонами міста Одеси. У разі, якщо будівництво модульних котелень не завершиться до 1 листопаду, у нас є підготовлена котельня, яка знаходиться на території Одеського НПЗ. У минулому році її привели до ладу, виконали необхідні роботи. Починаючи з 17 грудня минулого року, саме в той день у мешканців Шкодової гори з’явилося тепло у батареях, ця котельня знаходиться у робочому стані. Тому, під час початку опалювального сезону, перший запуск опалення буде виконано саме з котельні, яка знаходиться на території заводу», - запевнивАнтон Шалигайло.

Також, Антон Шалигайло розповів, які є ще проблемні мікрорайони в Одесі, на кшталт Шкодової гори і взагалі, яка кількість котелень потребує оновлення в місті: "Є проблеми у тих районах, де житловий фонд опалюється за допомогою тих котелень, які знаходяться на території промислових зон чи збанкрутілих підприємств, як було з Одеським НПЗ. У нас є цегляний завод, 46-ий завод, які теж знаходиться у підвішеному стані, де потрібна постійна увага та вирішення питань, починаючи з юридичної плану і закінчуючи технічним".

Окремо, Антон Шалигайло відповів на питання, які нові проблеми з кожним роком виникають під час підготовки до опалювального сезону і, які з них вдається вирішувати, а які ні: «В області опалювальний сезон вже розпочато. Ще 10 жовтня губернатором було підписано відповідне розпорядження. Станом на сьогодні  офіційно розпочався опалювальний сезон у 18 районах області, з яких у 12 він фактично вже йде. В роботі вже 300 котелень – це 20%  від загальної кількості. Вже опалюється 420 об’єктів соціальної сфери: школи, дитячі заклади, лікарні. Тому, в принципі, все йде як заплановано».

Переглянути повний випуск програми “Звіти_Наживо” з Антоном Шалигайло можна на нашій сторінці у Facebook.

Нагадаємо, це вже восьмий випуск спільного проекту #Звіти_наживо від команд UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та Громадського руху ЧЕСНО. Цей всеукраїнський проект покликаний змінити застарілий формат звітування посадовців на інтерактивне інтерв’ю у прямому ефірі регіональних філій НСТУ.

Наступні #Звіти_наживо стосуватимуться таких тем:

листопад — бюджети міст;

грудень — звіти міських голів обласних центрів за 2018 рік.