UA: Українське радіо Одеса мовить із нової студії

UA: Українське радіо Одеса мовить із нової студії

21 жов. 2020

Відтепер UA: Українське радіо Одеса транслює ефіри з нової студії, яка має сучасну звукоізоляцію і розроблені під потреби радійників меблі.

Читайте також: Наймасштабніша подія осені: Радіодиктант національної єдності на Суспільному відбудеться з нововведеннями

За словами редакторки UA: Українське радіо Одеса Діани Попкової, студію облаштували як для самостійної роботи ведучого в прямому ефірі, так і для роботи зі звукорежисером з апаратної чи в студійному приміщенні.

«Це зручно, оскільки певні токшоу радійники можуть вести самотужки, але радіомости з Києвом й іншими регіонами потребують контролю з боку техніків. Також під час облаштування студії зважали на специфіку співпраці звукорежисера та ведучої, котра має порушення зору: намагалися зробити студію максимально інклюзивною», — розповідає Діана Попкова.

Над створенням декорацій для нової радіостудії працювали менеджер, продюсерка, інженери та радійники філії.

«Нарешті радійники отримали комфортну й привабливу студію. Над її оновленням ми довго працювали, а редактори вчилися виходити в ефір самостійно, без допомоги звукорежисерів. Нову студію облаштували в приміщенні, яке раніше було резервним для телеефірів, але за розміром не дуже підходило для телебачення. З неї можна в майбутньому транслювати радійні ефіри в інтернеті з картинкою, а також запрошувати сюди гостей або навіть записувати невеликі концерти. Звісно, поки на заваді карантин, але вчимося працювати в нових реаліях», — зазначила продюсерка UA: ОДЕСА Ірина Кипоренко.

До 2013 року радіо працювало в старій будівлі в центрі Одеси, звідки мовило протягом десятиліть. Там у радійників було п’ять студій, зокрема велика, у котрій можна було записувати оркестр. Проте студійна апаратура була ще радянських часів. Після переїзду до нового приміщення в будівлі телестудії певний час радійникам доводилося працювати в польових умовах, організовуючи звукозапис у кабінетах. Після реформування Суспільного радіо отримало тимчасову прямоефірну студію з новою технікою. Однак це було невеличке приміщення, де часом було складно розмістити всіх спікерів.

Нагадаємо, слухати UA: Українське радіо Одеса можна в прямому ефірі на хвилях: Одеса 91,4 FМ, Кам’янське (Арцизький район)103,3 FМ, Болград 105,7 FМ, Велика Михайлівка104,5 FМ, Кодима 102,6 FМ, Подільськ 103,6 FМ, Рені 105,9 FМ, Тарутине 99,2 FМ, Захарівка 102,1 FМ. Також умикайте трансляції на сайті ukr.radio.