Команда Суспільного Одеси інформуватиме про найважливіше у день виборів

Команда Суспільного Одеси інформуватиме про найважливіше у день виборів

23 жов. 2020

25 жовтня, у день голосування на місцевих виборах,  команда телеканалу UA: ОДЕСА та UA: Українського радіо Одеса інформуватиме про найважливіші події у день голосування. 

«Команда філії буде максимально задіяна на висвітленні подій та ситуації в регіоні в день виборів. Готуємо прямі включення, аналітику, залучаємо всі ресурси, щоб нічого не пропустити та вчасно інформувати аудиторію про перебіг виборів, порушення, далі – перші результати», — зазначає продюсерка Одеської  філії Суспільного Ірина Кипоренко.

Читайте також: «Виборчий округ. Місцеві» на UA: ОДЕСА. Де переглянути 13 випусків проєкту

Телевізійна команда Суспільного Одеси готує випуски телевізійних новин у неділю о 14:00 та 17:00, де наживо розповідатиме про ситуацію на дільницях та голосування, яке цьогоріч відбуватиметься за певними правилами через карантин. О 19:00 на телеканалі UA: ОДЕСА — спецвипуск прямоефірного шоу «Сьогодні. Головне», у програмі ведучі Суспільного обговорять головні новини дня виборів та перші підсумки з експертами. 

У день виборів UA: Українське радіо Одеса реалізовуватиме спецпроєкт, присвячений правам виборців. Протягом дня лунатимуть спецвипуски міжпрограмного блоку «Актуально сьогодні», в яких юристи та громадський виборчий омбудсмен роз’яснюють права виборців. Також у всіх слотах лунатимуть ролики, в яких розставлені акценти на особливостях нового виборчого кодексу та специфіці місцевих виборів. 

О 12:20 UA: Українське радіо Одеса вийде спецвипуск токшоу «Детально про» про безпеку голосування на дільницях в умовах карантину.

О 17:20 UA: Українське радіо Одеса готуватиме спецвипуск токшоу «Вечірня студія»: на початку передачі журналісти зроблять добірку новин з виборчих дільниць на Одещині, далі проведуть телефонні включення з Одеси та Чорноморська, де голосуватимуть виборці з інвалідністю різною нозології – розповідатимуть про доступність дільниць для участі виборців з порушеннями опорно-рухового апарату, зору та слуху. 

О 20:20 в межах виборчого марафону на UA: Українське радіо журналісти у форматі радіомосту підсумують виборчий день в Одеському регіоні. 

«У день виборів новинарі працюватимуть у посиленому режимі. Від ранку і до пізнього вечора ми слідкуватимемо за перебігом виборчого процесу. Зокрема, чи вчасно відкриваються і закриваються дільниці, чи дотримуються на них протиепідемічних заходів, чи є порушення. Із найсвіжішою інформацією кореспонденти вмикатимуться у ефір загальнонаціональної Суспільної Студії та регіональні новини. А протягом дня новини з’являтимуться на діджитал-платформах», — зазначає шефредакторка новин Суспільного Одеси Олея Ігошина.

Дивіться оперативні новини про вибори на Одещині — на сайті suspilne.media та на діджитал-платформах Суспільного Одеси: сайт od.suspilne.media, сторінці Суспільне Одеса у Facebook, Instagram-сторінка, YouTube-каналі філії та Telegram-каналі.

«Найбільша відповідальність в цей день буде саме на наших регіональних ньюзрумах. Вони готують для своєї місцевої аудиторії три телевізійні випуски Новин, працюватимуть для загальнонаціональних Новин на UA: ПЕРШИЙ. Закриватимуть своїми включеннями і репортажами щогодинні ефіри на Українському радіо. Новини на радіо Промінь. Ну і, звісно, цифрові платформи — найоперативніші майданчики. Не забуваємо, що і вечірній марафон Суспільної Студії теж частково буде підтримуватись кореспондентами Новин», — розповів генеральний продюсер інформаційного мовлення Суспільного Федір Скрипник.

За словами Федора Скрипника, незважаючи на таке навантаження у день виборів, багато регіональних новинарів планують оперативно інформувати про перебіг подій і на радіохвилях і підбити підсумки у вечірньому телевізійному ефірі «Сьогодні. Головне».