UA: ОДЕСА провела спільний святковий телеміст із регіональними філіями Суспільного

UA: ОДЕСА провела спільний святковий телеміст із регіональними філіями Суспільного

19 лис. 2018

У п’ятницю, 16 листопада, ведучі "Ранку" телеканалу UA: ОДЕСА до Дня працівника радіо, телебачення та зв’язку провели телеміст із ранківцями телеканалу UA: Львів, Миколаївською, Хмельницькою та Закарпатською філіями Суспільного.

Під час ранкового прямого включення ранківці мали змогу привітати один одного та всіх колег. Кожна філія розповіла про історію створення і розвиток теле- та радіоцентрів у своєму регіоні.

"Ми вирішили зранку особисто привітати наших колег зі святом у прямому ефірі. Змогли поспілкуватися та почути багато цікавої інформації про історію теле- та радіоцентрів, а також про їх відкриття", — розповів керівник творчої групи "Ранок" UA: ОДЕСА Володимир Зайончковський.

Як пояснив керівник творчої групи "TVого Ранку" Хмельницької філії Суспільного Олексій Єленков, День телебачення, радіо та зв’язку — це хороший привід показати про телебачення та радіо трохи більше, ніж звик бачити глядач. Це нагода показати специфіку роботи — масштаб процесу створення ефіру, розповісти про велику команду та поділитися історіями, котрі залишаються за "кадром", а також ближче знайомитися з колегами.

"В ефірі "TVого Ранку" відбулося включення з колегами з Одеської філії. Ранківці розповіли про історію свого каналу... і приємно здивували — 60 років телебаченню в Одесі провокує їхати в гості переймати досвід. Такі включення додають емоцій — об’єднується два ранкові ефіри і це ще раз нагадує про масштаби Суспільного. Під час включення ранківці Хмельницького й Одеси обмінялися вітаннями всіх, хто за кадром. У свято залишається побажати колегам того, що нам сьогодні побажала глядачка: "Несіть світло, радість, натхнення та добро в ефір". Наснаги!" — зазначив Олексій Єленков.

Тим часом керівниця творчої групи "Ранок" Миколаївської філії Суспільного Галина Щерба розповіла: "Миколаївська студія телебачення розпочала свою роботу 13 грудня 1959 року. Тоді на екранах телевізорів вперше з’явився напис "Показує Миколаїв", і в прямому ефірі глядачі вперше побачили телевізійну студію, в якій зібралися всі причетні до створення в Миколаєві ретрансляторної станції і телевізійного центру. У 2014 році відзначали два ювілеї: 89 років миколаївському обласному радіо і 59 років телебаченню".

"Світ навколо нас постійно змінюється і сучасне радіо і телебачення має відповідати потребам часу. Одеське телебачення на рік старше - їхній студії цьогоріч 60 років, а нашій — наступного року", — додала Галина Щерба.

Переглянути повний випуск програми "Ранок" можна на сторінці UA: ОДЕСА у Facebook.

Нагадаємо, 16 листопада в Україні відзначали День працівників радіо, телебачення і зв’язку. Це свято започатковано 1994 року згідно з указом президента на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення і телекомунікаційної галузі України.