Спецефір UA: Українського радіо Одеса до Міжнародного дня театру

Спецефір UA: Українського радіо Одеса до Міжнародного дня театру

24 бер. 2021

Вчора, 23 березня о 12:10 на UA: Українське радіо Одеса та телеканалі UA: ОДЕСА вийшов спецефір програми «Радіодень» до Міжнародного Дня Театру, який святкуватимемо 27 березня.  

Читайте також: «Радіодень» стартував в телеефірі UA: ОДЕСА

Про те, як одеські театри виживають в умовах локдауну, які важкі та креативні рішення доводилось приймати керівникам культурних закладів, аби не втратити зв’язок із глядачами, не втратити форму колективам, які вистави вдалось створити протягом пандемічного року. А також, які головні здобутки та які головні уроки винесли з цього періоду розповіли  директорки та художні керівниці двох одеських театрів – Олена Редько (Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного) та Оксана Бурлай (Одеський Театр Юного Глядача ім. Ю. Олєші).

Оксана Бурлай, ведуча Ірина Сечковська та Олена Редько

«Головне наше досягнення – в основній своїй масі наші люди здорові. І люди працюють не тільки тому що вживають усіх заходів безпеки, але і сама творчість, сама їхня робота і любов до своєї професії допомагає їм з усім цим справлятися. Тому що не тільки фізично можна захворіти за такий період тривалих проблем, можна захворіти швидше морально, — розповідає Олена Редько. Ми багато чого встигли за цей час зробити. За минулий рік ми випустили три прем’єри. Всі ми працюємо на спектаклі, на те, що ми показуємо глядачеві».

Оксана Бурлай вважає головним досягнення те, що театр вижив, збереглись бадьорість духу і дух творчості: 

«Ми довели, що театр живий і буде жити в будь-яких умовах. Ми відкрили для себе нові формати наших вистав, відкрили театральний дворик, де працювали відразу по виходу з жорсткого локдауну. Придумували нові спектаклі, проєкти, також залучили спонсорів і поставили дві прем’єри – дитячий і дорослий спектаклі».

Продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша з керівниками одеських театрів обговорила можливості співпраці Суспільного мовника в умовах пандемії.

Керівник Театру на Чайній Олександр Оніщенко та Олена Кваша

«Суспільний мовник Одещини прагне підтримувати одеські театри, особливо в умовах карантинних обмежень. Ми готові розповідати і шукати спільні проєкти, як в умовах карантину театри підтримати, а глядачам допомогти культурно розвиватися», — зазначає Олена Кваша.

Нагадаємо, «Радіодень» спільний спецпроєкт UA: Українського радіо Одеса та телеканалу UA: ОДЕСА, який виходить щодня по буднях о 12:10

Слухати UA: Українське радіо Одеса можна онлайн та на частотах: 

  • Одеса — 91,4 FМ;
  • Кам’ янське (Арцизький район) — 103,3 FМ;
  • Болград — 105,7 FМ;
  • Велика Михайлівка — 104,5 FМ;
  • Кодима — 102,6 FМ;
  • Подільськ — 103,6 FМ;
  • Рені — 105,9 FМ;
  • Тарутине — 99,2 FМ;
  • Захарівка — 102,1 FМ;
  • Березівка — 105,0 FМ.

Дивитись Суспільне UA: ОДЕСА можна в ефірі та онлайн на сайті філії