Любити своє тіло та жартувати про стереотипи. Сексизм у медіа | Гендерні окуляри

24 кві. 13:05


Вікторія Дубінець вчить любити своє тіло та розпізнавати секзим у медіа. Вона працює з молодими журналістами та допомагає їм зрозуміти стандарти. Сексизм Вікторія пояснює на якомога простіших прикладах.

«Просто зайдіть в гугл, введіть слово директор. На перших фото будуть лише чоловіки. А якщо ввести слово секретар, то першими будуть стереотипні зображення жінок», – каже вона.Вікторія також намагається показати, що особливості людського тіла – це нормально. Варикоз, розтяжки, складки – це все окей. А стереотипи лише негативно впливають як на жінок, так і на чоловіків. 

Юлія Онищенко – стендаперка. Коли чоловік почав їй зраджувати, вона вирішила жартувати. Каже, це допомагає в стресових ситуаціях. Тепер дівчина висміює стереотипи про жінок та розповідає про фемінізм через гумор.

«Хочеться відійти від стандартів та стереотипів. І хотілося б вірити, що гумор впливає на суспільство. Ти можеш розповісти людині про те, що відбувається в її житті постійно. А потім – почати додавати власну історію, свою точку зору», – розповіла стендаперка.

Інші випуски
Більше відео