В Одеському медичному університеті підписали звернення до Президента та нової очільниці МОЗ

18:47, 6 вер. 2019
 
В Одеському медичному університеті підписали звернення до Президента та нової очільниці МОЗ

Співробітники та студенти Одеського медичного університету сьогодні підписали звернення до Президента України та нової Міністерки охорони здоров’я Зоряни Скалецької з вимогою підписати кошторис, аби працівники змогли отримувати зарплату, а студенти стипендію. Про це повідомив Анатолій Сон, проректор адміністрації університету, якого не визнає Міністерство охорони здоров’я. Скільки людей підписали звернення, він не повідомив, і зазначив, що підписи збиратимуть надалі.

Звернення частини співробітників та студентів Одеського медичного університету до Президента України, в тому числі щодо виборів ректора, нашим кореспондентам прокоментувала в смс-режимі Владлена Дубініна, виконуюча обов’язки ректора медину, яку призначило Міністерство охорони здоров’я. Вона написала: "З рейдерами та корупціонерами має розбиратись Нацполіція та орган управління - Міністерство охорони здоров’я".

Наразі ми намагаємось отримати коментар Міністерства охорони здоров’я з приводу ситуації. Нагадаємо, затримки у виплатах почались у минулому році. В травні цього року міністерство охорони здоров’я повідомило, що виплати зарплат і стипендій затримуються через те, що прибічники екс-ректора Валерія Запорожана перешкоджають уповноваженим особам здійснювати управління закладом.  

Нагадаємо, 17 липня 2018 року Міністерство охорони здоров’я звільнило ректора Одеського медичного університету Валерія Запорожана через порушення ним трудового договОру. Тимчасовим ректором став Костянтин Аймедов. Після цього 30 серпня 2018-го року Окружний адміністративний суд Києва  зупинив рішення про звільнення Валерія Запорожана.Тоді замість Аймедова виконуючим обов’язки Міністерство призначило професора Владлену Дубініну. В той же час вчена рада за участі екс-ректора Валерія Запорожана призначила керівником закладу освіти Юрія Сухіна. Це рішення міністерство охорони здоров’я не підтримало. Прибічники Запорожана, в свою чергу, не визнають призначених міністерством керівників.