Через загибель студента частину стадіону "Спартак" в Одесі закрили

17:24, 6 лис. 2019
 
Через загибель студента частину стадіону

 Спортивний майданчик з міні-футболу на стадіоні закрили. Це сталося через те, що 4 листопада на студента Південноукраїнського Національного університету ім. Ушинського із Туркменістану впали футбольні ворота. Отримані травми були несусмісні із життям. Інформацію про це кореспондентам Суспільного підтвердила речниця обласної поліції Любов Гордієвська.

За її даними, 23-річний студент прийшов з приятелями на стадіон пограти у футбол. Він стояв на воротах і вирішив виконати гімнастичну вправу на металевій конструкції. Ворота впали і чоловік отримав травми, від яких помер до приїзду «швидкої».

Директор комунального підприємства "Стадіон "Спартак"" Михайло Чистяков розповів, що подія сталася вночі. 

"До нього підбігли хлопці, які брали участь у цьому спортивному заході та попросили викликати швидку допомогу. Приїхала «швидка» та, наскільки мені відомо, констатувала загибель", - зазначив директор КП. 

Також Михайло Чистяков сказав, що коли охоронець підійшов, ворота стояли на своєму місці. 

"Немає вимог відносно того, що ворота повинні бути якимось чином закріплені. Це ворота для міні-футболу, вони пересувні, в процесі тренувань їх часто зміщують", - повідомив він. 

Ситуацію також прокоментував проректор навчального закладу з міжнародних зв’язків Антон Ананьєв.

«Ми висловлюємо щирі співчуття. Тіло вже відправлено за допомогою посольства Туркменістану», - розказав він.

Однак за даними пресслужби Нацполіції, тіло загиблого студента направили на експертизу. Відкрили досудове розслідування за статтею "умисне вбивство з позначкою "нещасний випадок"".

Для безпеки відвідувачів спортивний майданчик з міні-футболу на стадіоні «Спартак» наразі зачинено.