В суді заслухали Віталія Устименка щодо справи замаху на нього

18:03, 11 лис. 2019
 
В суді заслухали Віталія Устименка щодо справи замаху на нього

В Приморському райсуді Одеси заслухали доповідь потерпілого Віталія Устименка — очільника одеського осередку «Автомайдан» щодо справи замаху на нього. Віталія Устименка попросили згадати день нападу на нього: за яких обставин це сталося, з чим саме був пов’язаний замах на нього і чи запам’ятав він нападників.

“Я можу точно стверджувати, що в момент, коли я розгортався, я бачив одного з нападників і перебуваючи в динаміці, коли опинився на землі, міг бачити іншого в безпосередній близькості,” — розповів потерпілий Віталій Устименко.

Свої питання і уточнення потерпілому також задавали прокурор, його адвокат та захисники підозрюваних.

“Є низка протиріч і великі питання, які необхідно з’ясувати, і перш за все - зрозуміти, чи підтверджуються вони матеріалами справи,” — коментує адвокат підозрюваних Андрій Фатєєв. Які саме протиріччя має на увазі - не уточнив.

Завтра засідання  по справі нападу на Віталія Устименка продовжиться. Суд досліджуватиме матеріали кримінальної справи. Пізніше на наступних засіданнях  будуть допитані свідки нападу на лідера місцевого «Автомайдану». 

Нагадаємо, замах на очільника одеського осередку громадської організації «Автомайдан» — Віталія Устименкоа скоїли 5 червня 2018 року. Обвинувачуваних у замаху — Станіслава Руденка та Юрія Гаврилюка затримали у вересні минулого року. Тоді ж їх помістили до слідчого ізолятору без права внесення застави.