«Літній театр»: двох суддів відвели від справи

18:19, 12 лис. 2019
 
«Літній театр»: двох суддів відвели від справи

Засідання у справі «Літнього театру» відклали через відвід двох суддів, повідомляє кореспондент Суспільного. За словами завідувачки сектору правового забезпечення Департаменту культури Одеської облдержадміністрації Інни Ткачук, мали розглядати апеляційну скаргу Департаменту культури обласної ради на рішення Одеського окружного адміністративного суду. Раніше його судді задовольнили позов спільного підприємства «Солінг»  та вирішили, що Літній театр не є пам’яткою архітектури.

Нагадаємо, конфлікт навколо Літнього театру пов’язаний із наявністю кількох проєктів благоустрою цієї території. На засіданні виконкому міськради 28-го березня цього року затвердили  варіант, запропонований Дмитром Шпинарьовим. Він  передбачає перетворення території у концертний майданчик з фудкортом і сценою.

Група архітекторів під керівництвом Аркадія Шуплякова не визнає рішення виконкому законним.  Архітектори  наголошують на тому, що територія Літнього театру не повинна використовуватись для комерційної діяльності, як передбачає проєкт Шпинарьова.