У Суворівському районі Одеси відкрили нову амбулаторію ФОТО

17:03, 19 лис. 2019
 
У Суворівському районі Одеси відкрили нову амбулаторію ФОТО

Сімейну амбулаторію Центру первинної медико-санітарної допомоги №28 відкрили на вулиці Давида Ойстраха, 7  у Суворівському районі міста. Побудували на території одного з відділень "Укрпошти". Мова йде про приміщення площею 400 квадратів, які поштарі не використовували.

Там відремонтували покрівлю та обладнали водостоки, виконали обробку фасаду вентильованими системами, а також облаштували прилеглу до амбулаторії територію.

“Привели до ладу не тільки приміщення, але й комунікації. Тут були мережі не в експлуатації. Повністю починаючи з мереж, каналізації, з електроосвітлювання, все було приведено до ладу згідно із стандартами”, — розповіла Директорка одеського міського департаменту охорони здоров’я Олена Якименко.

Також для сімейної амбулаторії закупили нові меблі та медичне обладнання, зокрема електрокардіографи, отоскопи, ростоміри, ваги, холодильники, а також набір лінз для визначення гостроти зору. Відкрили маніпуляційний кабінет та кабінети для щеплення, пункт забору крові, а також денний стаціонар на п’ять ліжок.

"З кінця 2017 почали капітальний ремонт, який був завершений ось в цьому році. За кошти міста було виділено 1,4 млн, на закупівлю меблів та медичного обладнання. Згідно матеріально-технічного оснащення, центр первинної медико-санітарної допомоги №28 нині укомплектований у повному обсязі", — розповів директор КП «центр первинної медико-санітарної допомоги №28» Анатолій Стоянов.

Новий центр розрахований на 21 тисячу пацієнтів та складається з двох амбулаторій, а саме 2-ї та 4-ї. Наразі декларації підписали 13 тисяч пацієнтів. Після ремонту сюди переїхало 10 лікарів і 16 медсестер, які будуть надавати послуги, передбачені соціальним пакетом. Лікарів сімейної медицини наразі в медичному закладі 8.

“У цій поліклініці вже 14 років працюю. Зміни разючі. Заходиш сюди й просто натхнення, хочеться працювати”, — поділилась враженнями процедурна медсестра центру первинної медико-санітарної допомоги №28 Хміль Олена Георгіївна.

Кожному сімейному лікарю видають набір, який складається з отоскопу і дерматоскопу, глюкометру та тонометру. Для чого це потрібно - розповів сімейний лікар Іван Паніот.

"Диференціація діагнозу. Ми зможемо швидше виставляти діагноз, не потрібно буде направляти або ганяти людину по кабінетах за аналіз, а лише потім виставляти діагноз".