Виділена смуга для громадського транспорту з’явилась на вулиці Рішельєвській 

18:20, 19 лис. 2019
 
Виділена смуга для громадського транспорту з’явилась на вулиці Рішельєвській 

В Одесі на вулиці Рішельєвській від Грецької до Пантелеймонівської підготували виділену смугу для громадського транспорту. Вона почне функціонувати з 28 листопада. 

Наразі комунальники встановили відповідні дорожні знаки. На них вказано, що крайня права смуга призначена виключно для руху громадського транспорту - п’яти тролейбусів і 11 маршруток. 

Мешканці міста розповіли, як вони ставляться до майбутнього нововведення.

“Моя думка - це звичайно зручно буде для людей, якщо будуть водії свідомі, яких дуже мало, будуть нормально ставити машини. Ось якщо припаркованих авто не буде, то маршрутка їхатиме тут, не буде нікому заважати і це буде для маршрутників нормально і для водіїв нормально. Це дуже гарне рішення”, – поділився водій Сергій

“Це нормальной,минулого разу вони за ніч це збабахнули. Все одно вони їздять по цій смузі,вони їздять як захочуть, так і будуть їздити”, – прокоментував Денис Нікітін, який працює поруч. 

Про те, як працюватиме смуга для пасажирського транспорту повідомив заступник начальника управління розвитку транспортної інфраструктури Одеської міської ради – Сергій  Щербань.

“В нас є договір з патрульною поліцією про те, що рух по виділеній смузі приватного транспорту буде контролювати поліція, а увесь транспорт, який буде там стояти буде контролюватися нашими інспекторами з паркування. Ми виділяємо один екіпаж, який буде працювати на цій вулиці”, – повідомив заступник начальника управління розвитку транспортної інфраструктури одеської міської ради Сергій Щербань.

В подальшому, як запевнив Сергій Щербень, управління розвитку транспортної інфраструктури планує вносити зміни у Київському та Суворовському районах. Наразі розмірковують щодо додаткової реверсивної смуги на Миколаївській дорозі.

Зазначимо, що прессекретарка патрульної поліції Алла Марченко в коментарі кореспондентам суспільного повідомила, що слідкувати за рухом виділеною для громадського транспорту смуги поліцейські будуть у звичайному режимі і виїжджати на місце події, коли будуть порушення правил дорожнього руху.