UA: ОДЕСА інформаційно підтримає XIV фестиваль театрів «Молоко»

UA: ОДЕСА інформаційно підтримає XIV фестиваль театрів «Молоко»

1 лип. 2021

З 2 до 7 липня в Одесі, Миколаєві та Херсоні пройде  XIV фестиваль театрів «Молоко». Одеська філія Суспільного (телеканал UА: ОДЕСА та UA: Українське радіо Одеса) інформаційно підтримує фестиваль.

Читайте також: Стартував подкаст «Фабрика звуків» від команди UA: ОДЕСА

Головна мета фестивалю – популяризувати український та україномовний театр на півдні України.

«Особливість фестивалю – колаборація південного регіону. Окрім вистав, що проходитимуть на основних сценах, на літніх майданчиках, буде працювати літературна сцена та нічне кінобачення під відкритим небом у нічний час. Ми хочемо об’єднати театральне мистецтво з українським кінематографом. Показати, що українське – це круто», — розповів директор Одеського культурного центру, засновник театрального фестивалю «Молоко» Михайло Журавель.

Почнеться фестиваль із вистави «Майстер і Маргарита» за твором Михайла Булгакова в Одеському академічному театрі музичної комедії ім. М. Водяного. Драматичне полотно на тлі масштабних декорацій у виконанні сотні акторів – представить минулорічний переможець Полтавський театр імені Миколи Гоголя.

Також в один із вечорів покажуть фільм про Василя Стуса «Заборонений», режисера Романа Бровка, авторами сценарію якого є Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов, які запрошені та будуть присутні на показі.

Окрім цього в рамках фестивалю «Молоко» відбудеться показ фільмів, зустріч з цікавими музикантами та письменниками, майстеркласи театральних професіоналів, дитячі вистави з усієї України, воркшоп для акторів, а також презентації книг та артоб’єктів

Про програму, вистави, учасників, географію, журі та про значення фестивалю для культурного туризму в Україні Михайло Журавель розповів у програмі «Тема з варіаціями» на UA: Українське радіо Одеса. Послухати можна за посиланням.

«Ми продовжуємо хвилю партнерств в сфері культури. Підтримати мистецтво, сприяти залученню до культурного діалогу якомога більше нових учасників – наша ідея і ми раді, що в її реалізації бере участь все більше сторін», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Подивитись повну програму фестивалю можна – тут.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Одещини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та UA: Українському радіо Одеса, а також онлайн на сайті філії.