UA: ОДЕСА покаже наживо концерти фестивалю «Джаз на Дніпрі»

UA: ОДЕСА покаже наживо концерти фестивалю «Джаз на Дніпрі»

16 лип. 2021

Світові зірки, десяток локацій, нічні музичні сесії, майстер-класи та спілкування з митцями — у парку Шевченка в Дніпрі з 16-18 липня відбудеться фестиваль «Джаз на Дніпрі»*. Суспільне Дніпро — генеральний інформаційний партнер події. 

Команда мовника готується транслювати найголовніші концерти фестивалю наживо в телеефірі регіональних телеканалів Суспільного, зокрема і UA: ОДЕСА. Пряма трансляція з головної сцени «Джазу на Дніпрі» — 17 липня з 20:45 та 18 липня з 19:15.

«Це унікальна культурна, туристична, музична та світська подія у Дніпрі, яка має не лише всеукраїнське, а й світове значення. Зважаючи на рівень зірок фестивалю, Дніпро сьогодні яскраво видно на мапі світового джазу. Таким самим за масштабами є й рівень партнерства Суспільного у Дніпрі з оргкомітетом фестивалю “Джаз на Дніпрі”. Заради цього генерального партнерства ми вигадали нові форми співпраці й нові способи інтеграції контенту на різних платформах. Станом на сьогодні — це найбільш ресурсозатратне партнерство, залучені абсолютно всі команди редакторів, інженери та оператори, режисери — усі причетні до підготовки масштабної трансляції й тематичного “джазового” контенту, який уже доступний на різних платформах Суспільного Дніпра», — розповів продюсер Суспільного мовника Дніпра Влад Зінкевич.

«Ми вдячні Суспільному мовнику, що вони відгукнулися на нашу пропозицію і в цьому році інформаційно підтримують фестиваль. Для нас це дуже цінно: в Суспільного широке покриття, величезна аудиторія. Суспільний мовник не боїться давати у своєму ефірі джазові програми — програми інтелектуальні й непрості. Це дуже важливо для популяризації жанру. По-друге, інформаційна підтримка фестивалю дуже цінна для телеглядачів, які не мають можливості під час проведення фестивалю бути на наших локаціях: завдяки Суспільному вони отримають можливість долучитися до джазової культури», — говорить артдиректорка фестивалю «Джаз на Дніпрі» Анна Рускевич

У межах інформаційного партнерства команда UA: ДНІПРО готує низку інформаційних матеріалів про фестиваль для радіо, телеканалу та діджитал-платформ. Усі три дні події знімальні групи Суспільного працюватимуть на головних локаціях «Джаз на Дніпрі». 

Онлайн концерти фестивалю, які транслюватимуть телеканали Суспільного, можна дивитися та сайтах регіональних мовників. 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіоРадіо ПроміньРадіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення. 

*«Джаз на Дніпрі» є візитівкою Дніпра. Він був заснований у 1968 році та є одним із найстаріших фестивалів. «Джаз на Дніпрі» дав старт багатьом відомим джазовим музикантам. У 2020 році фестиваль уперше провели онлайн, цього ж року «Джаз на Дніпрі» знову повернувся у відкритий режим, на новій локації, з новими сценами, артистами та ідеями.