27-й Міжнародний фестиваль «2 дні й 2 ночі нової музики» відбувся за інформаційної підтримки UA: ОДЕСА

27-й Міжнародний фестиваль «2 дні й 2 ночі нової музики» відбувся за інформаційної підтримки UA: ОДЕСА

20 лип. 2021

17-18 липня в Одесі відбувся 27-й Міжнародний фестиваль «2 дні й 2 ночі нової музики». Одеська філія Суспільного (телеканал UА: ОДЕСА та Українське радіо Одеса) інформаційно підтримали фестиваль.

Читайте також: Дмитро Хоркін визначив 4 пріоритети для розвитку Українського радіо в регіонах

Головна мета фестивалю – розвиток нової музики та нового мистецтва в Україні.

Цього року до програми фестивалю увійшло майже 110 творів, зокрема 20 світових прем’єр українських композиторів та учасників з Австрії, Бельгії, Великобританії, Венесуели, Іспанії, Китаю, Мексики, Норвегії, Польщі, США, Фінляндії, Угорщини, Франції та Японії.

Більшість музичних перформансів були поєднані зі звуковими, відео-, кіно- та мультимедійними інсталяціями. Особливістю програми став показ німого кіно в поєднанні з музикою сучасних композиторів.

«Наш фестиваль має багато функцій. Одна з них – виховна, тому, щоб поширити фестивальні досягнення, ми випускаємо компакт-диски з вибраними творами з найкращих фестивалів протягом цих років. Потім їх даруємо, роздаємо аби поширити інформацію про музику, яка лунала. Тут унікальна музика, твори і нам дуже хотілось би, щоб ці твори вивчалися у навчальних закладах», — розповів директор фестивалю Олександр Перепелиця.

Команда Суспільного Одещини транслювала фестиваль наживо на ютуб-каналі філії.


Напередодні фестивалю у програмі «Радіодень» на Українське радіо Одеса Кармелла Цепколенко – композиторка, арт-директорка фестивалю та Олександр Перепелиця – директор фестивалю розповіли про програму та формат фестивалю, особливості виконання та специфіку сприйняття нової академічної музики, а також нові ідеї фестивалю 2021 року.

«Ця подія непересічна в історії сучасної музики світу. І наша команда вперше в історії фесту здійснювала трансляцію всього, що відбувалося в залі на нашому ютуб-каналі. Здійснювали таку трансляцію ми вперше фактично, тестово. Наша команда неймовірна ведуча Ірина Сечковська фактично нон-стоп спілкувалася з гостями, інженерно-цифрова група Олексій Ярошенко, Іван Бондар та фахівчиня діджиталу Анастасія Островершенко суперзлагоджено діяли для організації цієї онлайн події», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Одещини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та Українському радіо Одесаа також онлайн на сайті філії.