UA: ОДЕСА відвідали діти й молодь із польської спільноти

UA: ОДЕСА відвідали діти й молодь із польської спільноти

5 сер. 2021

На екскурсію до Одеської філії Суспільного завітали діти та молодь із літньої кіношколи при Одеському імені А. Міцкевича відділенні Спілки Поляків в Україні.

Читайте також: На Суспільному створять першу в Україні експозицію про нацспільноти та корінні народи: оголошено мистецький конкурс

Команда UA: ОДЕСА ознайомила відвідувачів із діяльністю та цінностями Суспільного й розповіла про важливість суспільного мовника в розбудові незалежності держави.


Діти побачили, яке на вигляд телебачення по той бік екрану, як готують програми до ефіру і що над створенням якісного контенту працюють не лише ведучі, а й ціла команда операторів, звукорежисерів, монтажерів, гримерів. Працівниці телеканалу розповіли про всі тонкощі і нестандартні ситуації, які виникають при створенні та у прямому ефірі програм.

Також діти відвідали радіостудію Українського радіо Одеса, яку команда філії облаштувала для трансляції наживо програми «Радіодень» не лише на радіохвилях, а й у телеефірі.  

Особливу увагу фахівчиня редакції мовами національних меншин Ольга Мудрова приділила програмам власного виробництва філії. Зокрема, вона розповіла про проєкти Суспільного Одещини для національних спільнот регіону, які виходять трьома мовами: «Ана тарафи» – гагаузькою, «Каса марє» – молдовською та «Голос болгар» – болгарською. А також про проєкт «Колоритна погода», в якому представники національних спільнот ведуть прогноз погоди, і в кожному випуску розказують ще й про свої традиції, звичаї та страви.

«Сьогодні діти та молодь мали можливість відвідати чудову екскурсію на телестудії. Цікаві знайомства, розповіді про процес зйомок передач і проведення радіоефірів, погляд зсередини на процес народження не залишили нікого байдужими. Хочемо подякувати за чудову екскурсію та можливість долучитися до вашої праці!», — сказала керівниця студії артистичної «Краков’ячек» при Одеському ім. А. Міцкевича відділенні Спілки Поляків в Україні Юлія Стрельцова.

«Шалено сподобалося перебувати там, зазирнути “за лаштунки”, так би мовити. Дуже незвичний та крутий досвід. Отримала багато цікавої інформації та величезну кількість нереальних вражень», — каже 14-річна Вікторія.

«Ми дуже раді таким візитам! Готові ділитися всіма секретами нашої роботи з юними глядачами. Особливо приємно зустрічати наших партнерів – товариство поляків! Маємо надію, що далі буде більше», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн проєкти UA: ОДЕСА і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у фейсбуці.