«Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: ОДЕСА

«Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: ОДЕСА

20 сер. 2021

24 серпня о 16:00 (з повтором о 20:30) в ефірі телеканалу UA: ОДЕСА дивіться святковий концерт «Незалежність єднає». До виробництва проєкту долучилися всі регіональні команди Суспільного. Вони знайшли унікальні місцеві гурти, які грають авторську музику. 

Читайте також: «Створюй із Суспільним — 2022». Стартує відкритий відбір регіональних телепроєкті

«Коли у нас з’явилась ідея об’єднати всі регіони в одному святковому концерті, ми навіть не уявляли, наскільки гарний результат отримаємо. Різноманіття музичних гуртів, стилів та жанрів на абсолютно унікальних місцевих локаціях зробило цей проєкт цікавим та розважальним одночасно. Дуже рекомендую дивитись, слухати і розповідати іншим», — каже генеральна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

Команда Суспільне Одеса відзняла кліп на пісню «Що таке кохання?» інді-фолк гурту «Колір». Солістка гурту та авторка пісні — Людмила Коллер, радіоведуча Українського радіо Одеса. У зйомках допомагали незалежні кінематографісти Артур Садовніков і Олена Кутінова.

Інді-фолк гурт з Одеси був заснований 2014-го року. За версією українського музичного ресурсу Культпростір, гурт Колір став одним з кращих музичних відкриттів 2015 року. За плечима тури по Україні та Білорусі. Виступи в Литві, Польщі, Молдові та Придністров’ї.

Пісня «Що таке кохання?» – це одна з перших пісень, яка символізувала початок авторського Коліру, вона увійшла у новий альбом «Поки ще можна».

«Спільна робота над таким проєктом, як музикальний кліп до Дня Незалежності була дуже крутим викликом для нашої команди. Від відбору композиції до реалізації задуму, ну і процес зйомки це окрема історія зі своїм шармом та історіями, що залишаться за кадром, але в пам’яті учасників надовго», — розповідає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша.

«Нам сподобалася злагоджена команда Суспільного Одеси, плідна робота з оператором Тарасом, а також дуже допоміг професіоналізм продюсерки Олени Кваші. З погодою нам дуже пощастило, природа нам в цей день подарувала фантастично красиве небо і це дуже позитивно вплинуло на картинку. Ми раді також, що в Одесі є такий чудовий і форматний гурт Колір. А головне те, що всі разом ми робимо важливу справу прославляємо  наше улюблене місто Одесу», — поділились враженнями Артур Садовніков і Олена Кутінова.

Загалом для проєкту зняли 23 кліпи сучасних українських виконавців. Це і народна пісня, і рок, і кантрі. Кожен регіон вкладав у відео символи любові, боротьби та розвитку України. 

«Наше різноманіття і, одночасно, наша єдність — те, чим ми керувалися, генеруючи ідею майбутнього концерту. Ми будемо віртуально подорожувати країною. Концерт відкриваємо Гімном України. Героями відео, за задумом, стали 30-річні українці, люди, які народилися та реалізувалися професійно вже за незалежної України. Винятком є лише Денис Синюк, воїн АТО, якому назавжди лишилося 22», — розказує авторка концепції проєкту Ольга Журавльова.

Обрані музичні гурти та виконавці неодноразово перемагали на конкурсах та фестивалях, багато з них часто відвідують з концертами передову або долучаються до волонтерських місій.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн проєкти UA: ОДЕСА і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у фейсбуці.