Україна, якій вдається — святковий ефір «Ранку на Суспільному» з Одеси

Україна, якій вдається — святковий ефір «Ранку на Суспільному» з Одеси

21 сер. 2021

До Дня Незалежності України міжрегіональна команда «Ранку на Суспільному» підготувала святковий ефір з Одеси. Починаючи з 6:30, з виїзної студії біля Одеського національного академічного театру опери та балету, говоритимемо про Україну, якій вдається — вдається мінятися, рости, бути толерантною і пам’ятати свою історію. 

Олександр Єльцов та Олена Голда

«У ці святкові дні ми символічно стартуємо з грандіозним для нас проєктом — виїзною студією в улюбленій усіма українцями Одесі. Ми станемо якомога ближчими до наших глядачів — працюватимемо просто неба. Будуть цікаві гості та сюжети, а, можливо, — і нові обличчя!», — каже продюсер творчого об’єднання UA: КИЇВ Максим Кошелєв.

Читайте також: Суспільне готує масштабні спецпроєкти до Дня Незалежності України

24 серпня для всієї України покажемо 22 історії успішних і незалежних 30-річних українців. «Успішні в 30» —  історики, митці, рятувальники, спортсмени, журналісти — всіх їх об’єднує бажання ставати кращими разом з Україною.

«Герої наших історій не обов’язково відомі й у всіх на слуху, вони часто за кадром великих подій, але є точно важливою частиною змін у суспільстві. У День Незалежності ми захотіли Україні розказати саме про таких людей, бо це і є Україна», — зазначає шефредакторка проєкту «Ранок на Суспільному» Наталка Волянюк.

Читайте також: «Ранок на Суспільному» в Одесі — старт нового сезону

Спеціальна кореспондентка Черкаської філії Суспільного Вікторія Скубацька підготувала розповідь про музиканта Дмитра Осичнюка.

«Наш герой — дуже щирий, відкритий і талановитий, про нього знають не тільки в Черкасах, а й за межами України. Дмитро Осичнюк не просто разом з трьома братами заснував музичний гурт, а й зробив вклад в українську музику. Вокаліст із братами записав альбом на вірші Тараса Шевченка, у 2014 році вони двічі виступали на Майдані Незалежності, а ще протягом двох років популяризували українську музику в Китаї, — розповідає Вікторія Скубацька. — Я прихильниця їхньої творчості. Особливо фанатію від "Червоної рути" у виконанні братів Осичнюків. Вони драйвові, популяризують українську музику серед молоді й змушують задуматися про свою ідентичність». 

Дмитро Осичнюк

«Херсонцю Єгору Лебедю — 30. Він майстер спорту, володар другого дану і чорного пояса з рукопашного бою, коричневого пояса з бразильського джиу-джитсу. Чотири роки тому створив спортивний клуб "Катран" і вчить єдиноборства херсонських дітей та підлітків. Близько двох сотень дітей віком від чотирьох років підтримують гарну спортивну форму, загартовують волю, здобувають нові пояси і нагороди під керівництвом Єгора Лебедя. Зараз спортсмен тренує і співробітників Херсонської патрульної поліції», — розповідає редакторка творчої групи «Ранок» Суспільне Херсон Олена Ліщенко.

Єгор Лебідь 

Читайте також: «Незалежність єднає» — дивіться святковий концерт на всіх регіональних каналах Суспільного

«Дуже символічно, що саме у 30-ту річницю Незалежності України ми знайомимо з її успішними ровесниками наших глядачів. Герой кожної історії заслуговує на окрему увагу. Для сюжету від Миколаєва я знайшла декілька кандидатів. Віктора Сікаленка обрали одноголосно, бо справи й проєкти Віктора роблять успішним не лише його самого, а й  нашу Батьківщину. Чоловік залучив грантодавців і на базі Галицинівської ОТГ, а тепер і в Миколаєві, організував Центр освіти дорослих, де можна безкоштовно навчатися виготовляти різні вироби ручної роботи та дізнатися, як в подальшому їх реалізувати. А ще він проєктний менеджер Молодіжної школи соціально-відповідального бізнесу, у межах якої вже реалізовано 10 мікропроєктів у Миколаєві та області: бізнесмени вкладають кошти в розвиток спорту, освіти, медицини, туризму», — додає редакторка творчої групи «Ранок» Суспільне Миколаїв Олена Клепа.

Віктор Сікаленко та Олена Клепа

Україна — багатонаціональна країна і тема національних спільнот, їхніх традицій і звичаїв завжди привертає увагу ранкової команди. 24 серпня у рубриці «Сніданок нацспільнот», у якій кореспонденти з різних регіонів розповідають про національні страви, грузинський сніданок з Вінниці покаже Ольга Ціпсанова. Ольга раніше готувала для глядачів ранкового шоу на Суспільному страви подільської кухні, тепер додасть і національного грузинського колориту.

«Грузини славляться своєї щирістю й гостинністю, і ми відчули це на зйомках рубрики. З нами ділились не тільки секретами національної кухні, а й пригостили смачним обідом, — згадує Ольга Ціпсанова. — Коли ми збирали рецепти подільської кухні, я завжди думала — от би за одним столом зібрати кілька традиційних страв різних національних спільнот. Тепер вся Україна матиме таку можливість. Дивіться наші сніданки, занотовуйте рецепти, запрошуйте гостей і насолоджуйтесь смачною їжею та дружніми посиденьками».

У святковий ефір включаться наживо і кореспонденти з інших регіонів України. Ми покажемо, як країна зустрічає своє свято.

А ще команда «Ранку» та художники Анатолій та Галина Кравченки почнуть малювати мурал на стіні Одеської філії Суспільного

«Святковий день Суспільне починає з ранкового шоу, що об’єднує всі регіони. У ньому ми ще й розкажемо про великий спільний проєкт всіх регіональних команд — концерт "Незалежність єднає", покажемо виступ одного з музичних гуртів з цього концерту. Ми проанонсуємо трансляцію параду військово-морських сил України, який відбудеться в Одесі о 10:00, та Маршу Захисників України 2021 у Києві о 13:00. Залишайтесь з нами увесь день — наша команда підготувала для вас багато інформації», — зазначає креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна.

«Ранок на Суспільному» виходить щобудня з 6:30 до 9:00 на регіональних телеканалах Суспільного. Дивитися онлайн проєкт можна на сайтах філій. Найцікавіші рубрики та включення — на ютуб-каналі

Нагадаємо, регіональні Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільного мовлення.