«Оксамитовий сезон» — Суспільне Одеса транслювало наживо концерт-відкриття фестивалю

«Оксамитовий сезон» — Суспільне Одеса транслювало наживо концерт-відкриття фестивалю

23 сер. 2021

22 серпня в Одеському національному академічному театрі опери та балету стартував VI Міжнародний фестиваль мистецтв «Оксамитовий сезон», присвячений річниці Незалежності України.

Читайте також: «Незалежність єднає» — святковий концерт на телеканалі UA: ОДЕСА

Трьома головними подіями заходу в Одеській опері назвали концерт-відкриття «Україна – світу», який відбувся під гаслом «Єдність. Воля. Незалежність», балетний гала-концерт просто неба Classic & Modern «Одеса. Україна. Європа» (11 вересня) та фінальний проєкт «Ковчег Україна: музика» (15 вересня). За словами організаторів, ці три події мають об’єднати минуле, сьогодення та майбутнє країни.

Суспільне Одеси здійснювало пряму трансляцію з відкриття фестивалю на ютуб-каналі філії.


Оперно-балетний фестиваль триватиме до 15 вересня. У програмі заплановано шість подій: чотири концертні програми, опера та ораторія. 

«Ми надзвичайно раді, що маємо можливість здійснювати онлайн-трансляції такої події, як Оксамитовий сезон. Це вже друга масштабна трансляція, що ми здійснюємо через пристрій liveU. Надати можливість тим, хто не може фізично відвідати концерт або фестиваль, відкрити щось нове для тих, хто ніколи спеціально не придбав би квитка на концерт, а от на комп’ютері, можливо б, і подивився, популяризувати мистецтво це прекрасна місія, як на мене. І ми чітко рухаємося по нашому плану цього року підтримуємо культуру. Попереду ще декілька подій в межах Оксамитового сезону, до яких наша команда буде дотична, тож чекайте на анонси», — зазначає продюсерка Одеської філії Суспільного Олена Кваша

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.