Голова офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен відвідали Суспільне Одеса

Голова офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен відвідали Суспільне Одеса

3 вер. 2021

2 вересня у межах робочого візиту Голова офісу Ради Європи в Україні Стен Ньорлов та Координатор проєктів ОБСЄ в Україні Генрік Вілладсен відвідали Одеську філію Суспільного.

Читайте також: Телеканал UA: ОДЕСА та Українське радіо Одеса: три роки мовлення за стандартами Суспільного

Очільники обох організацій взяли участь у проєкті «Сьогодні. Головне» телеканалу UA: ОДЕСА, де йшлося про те, як міжнародні організації допомагають протидіяти свавіллю в правоохоронній системі та про безпеку журналістів в нашій країні.

Опісля продюсерка Суспільного Одеси Олена Кваша розповіла про головні здобутки філій Суспільного – високий рівень стандартів, баланс, якісну нетоксичну журналістику, специфіку роботи сучасного ньюзруму, а також про взаємодію та співпрацю із Суспільним в Одесі. 

«Наш суспільно-політичний майданчик завжди готовий до різних тем, в тому числі й до міжнародних. Так, чудова розмова вийшла у Михайла Кушніра зі Стеном Ньорловом та Генріком Вілладсеном. І наш глядач отримає актуальну інформацію. Окрім участі в програмі, мали можливість під час короткої зустрічі обговорити становлення Суспільного мовника в регіоні, особливості роботи філії. Вийшов живий і цікавий діалог»,каже Олена Кваша.

Також продюсерка філії зазначила, що політична підтримка Суспільного від європейських інституцій продовжує бути актуальною і необхідною. 

«Така ситуація буде тривати доти, на мою думку, поки не буде сформована певна культура взаємин влади і мовника в країні. І це – про час та комунікації, довіру, тобто – не так швидко, як хотілося б. Без партнерської участі нам поки буде складно»,зазначила Олена Кваша.

Окремо продюсерка розповіла про програми мовами нацменшин, які висвітлюють питання міжнаціональних взаємин поліетнічної Одещини, які виходять на UA: ОДЕСА та UA: Українському радіо Одеса

«Ми бачимо якісну та нелегку роботу, яку робить Суспільне Одеса. Особливо важливими є зусилля у висвітленні місцевих національних меншин та промоція інклюзивності», підкреслили очільники обох організацій.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися онлайн-проєкти Суспільного Одеси і слухати програми Українського радіо Одеса можна на сайті філії. Оперативні новини про Одещину — на порталі Суспільне | Новини та на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці.