Робота телеканалу і радіо зсередини: Суспільне Одеси відвідали студенти факультету телекомунікацій та радіотехніки

Робота телеканалу і радіо зсередини: Суспільне Одеси відвідали студенти факультету телекомунікацій та радіотехніки

15 вер. 2021

На екскурсію до Одеської філії Суспільного завітали студенти четвертого курсу Одеського державного університету інтелектуальних технологій і зв’язку, факультету «Телекомунікації та радіотехніка».

Читайте також: Як втілити телепроєкт через конкурс «Створюй із Суспільним-2022». Zoom-конференція з Марією Фрей

Головний інженер філії Олексій Ярошенко розповів про технології виробництва і за яким принципом працює телебачення та радіо. Відвідувачам показали операторську, студії відеомонтажу і ньюзрум.

«Багато наших працівників були вихідцями саме з цього університету, тому для нас важливо тримати комунікацію зі студентами, які в майбутньому можуть прийти до нас працювати. Нам приємно розповідати якомога більшій кількості людей про життя компанії, її цілі, завдання, тонкощі професій телевізійників та радійників», — зазначає Олексій Ярошенко.

Студенти побачили, яке на вигляд телебачення по той бік екрану, як готують програми до ефіру і що над створенням якісного контенту працюють не лише ведучі, а й ціла команда інженерів, операторів, звукорежисерів, монтажерів, гримерів.

Екскурсія Одеською філією Суспільного відкрила для студентів те, що зазвичай залишається за кадром. Серед об’єктів огляду — центральна студійна апаратна, де видають в ефір випуски новин, програма «Сьогодні. Головне» та програми трьома мовами нацменшин: «Ана тарафи» – гагаузькою, «Каса марє» – молдавською та «Голос болгар» – болгарською.

Також студенти відвідали радіостудію Українського радіо Одеса, яку команда філії облаштувала для трансляції наживо програми «Радіодень» не лише на радіохвилях, а й у телеефірі. 

На екскурсії відвідувачі отримали змогу долучитися до процесу зйомок і побачити, як знімають телевізійні живі ефіри та записують радіоефіри.

«Дуже цікаво сьогодні і інформативно наповнена екскурсія. Ми спробували себе в ролі ведучих, операторів і режисерів, під чуйним керівництвом головного інженера і головної режисерки ефіру, яким ми дуже вдячні. Нам сподобалося і ми мали змогу подивитися результати своєї роботи. Так само нам пояснили, що відбувається далі з відзнятим матеріалом, що роботою в студії все не обмежується. Було корисно, тому що університет – це більше теоретична база, а ось практику можемо побачити тільки на працюючому підприємстві. Щиро Дякую!», — подякувала доцентка кафедри мультимедійних технологій і цифрового телебачення Олександра Кольцова.

Нагадаємо, Суспільне Одеса разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Одещини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та UA: Українському радіо Одеса, а також онлайн на сайті філії.