«Маріуш Заруський. Патріот, закоханий у море» – документальний фільм в ефірі UA: ОДЕСА

«Маріуш Заруський. Патріот, закоханий у море» – документальний фільм в ефірі UA: ОДЕСА

6 жов. 2021

Сьогодні, 6 жовтня, о 20:00 дивіться на телеканалі Суспільного UA: ОДЕСА документальний фільм «Маріуш Заруський. Патріот, закоханий у море», який повстав у співпраці Одеського імені Адама Міцкевича відділення Спілки поляків в Україні, Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі та ГО «Південний Артпростір». Зйомки фільму відбувалися в Україні та Польщі, із залученням провідних істориків.

Читайте також: Голос Українського радіо Одеса зазвучав у електротранспорті 

Польський національний герой – Маріуш Заруський пройшов складний шлях від одеського студента-підпільника до генерала польської армії і ад’ютанту президента Республіки Польща та закінчив своє життя не менш трагічно та героїчно у Херсонській в’язниці НКВС. Саме завдяки впливу на непересічну долю та на становлення, як особистості українських земель, передусім Одеси, Маріуш завдячував розширенню власних горизонтів та вірі у власні сили, що дозволило йому стати не лише моряком, але й громадським діячем, мандрівником, бригадним генералом. А також фотографом, художником, поетом. 

«Ми продовжуємо поглиблення нашої співпраці з національними спільнотами Одещини. Сьогодні, на наших глядачів чекає цікава робота польської команди авторів, яку наша команда допомогла адаптувати для нашого ефіру (переклад, титрування). Цікавий досвід поєднання зусиль, що дадуть глядачу цікаву документальну стрічку про історію Польщі через яскраву особистість адмірала Заруського. Дякую представниці польської спільноти Світлані Зайцевій за довіру та роботу», — зазначає продюсерка Суспільне Одеса Олена Кваша.

Нагадаємо, UA: ОДЕСА разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входить до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами та випусками новин Одещини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Одеса у Фейсбуці та Українському радіо Одеса, а також онлайн на сайті філії.