Щовихідних на UA: ОДЕСА — проєкти мовами нацспільнот

Щовихідних на UA: ОДЕСА — проєкти мовами нацспільнот

8 жов. 2021

Програми мовами національних спільнот Одеського регіону оновили час виходу на телеканалі Суспільного UА: ОДЕСА. Відтепер дивіться їх щовихідних о 9:10 та 9:35.

Читайте також: Голос Українського радіо Одеса зазвучав у електротранспорті 

Щосуботи через тиждень зустрічайте в ефірі проєкти о 9:10 гагаузькою «Ана тарафи» та о 9:35 молдовською «Каса марє». Щонеділі о 9:35 — болгарською «Голос болгар»

Низка проєктів мовами національних меншин виходять і на Українському радіо Одеса. Докладніше про них — за посиланням. 

Крім цього, у суботу о 19:15 на UA: ОДЕСА та всіх регіональних телеканалах Суспільного виходить цикл документальних сторітелінгових відеоісторій про національні спільноти та корінні народи «Відтінки України».

Усі проєкти мовами національних меншин виходять із субтитрами українською.

Онлайн телеканал UA: ОДЕСА можна дивитися на сайті.

Нагадаємо, Суспільне мовлення — це найбільша мережа телерадіоканалів та цифрових платформ в Україні, які незалежні від владних чи бізнесових структур. На Одещині це — телеканал UА: ОДЕСА та радіо Українське радіо Одеса. Оперативні новини про регіон — на сайті suspilne.media та на сторінках Суспільного у соцмережах.

Суспільне мовлення — єдине медіа в Україні, яке постійно створює проєкти мовами національних спільнот — для них, а про них  — українською. У 2019 році був створений Координаційний центр мовлення національних меншин. Команда Центру збирає інформацію з усіх куточків України про найважливіші для кожної спільноти події, виклики та проблеми, прагне створити середовище рівності, толерантності та плюралізму нацменшин.

Команда Центру співпрацює з редакціями Суспільного, що виготовляють проєкти мовами нацспільнот в Ужгороді, Чернівцях та Одесі: координує та консультує їх. UA: ЗАКАРПАТТЯ створює телепрограми угорською, словацькою, ромською, русинською, німецькою та румунською. UA: ОДЕСА — гагаузькою, молдавською та болгарською. Команда UA: БУКОВИНА виготовляє проєкти румунською.